Megály és Rohály tusgyőzelmei

Érd/Somorja/Bős/Madar |

<p>Négy ország, Magyarország teljes élmezőnye mellett Csehország, Szerbia és Szlovákia több mint félezer birkózója mérte össze tudását a harmincadik alkalommal megrendezett Érd-kupa nemzetközi kötött- és szabadfogású viadalon.</p>

A kadettok mezőnyében kötöttfogású rangsorverseny zajlott. Az új esztendő első magyarországi viadalán rajthoz állt a somorjai, madari és trencséni tehetségek alkotta szlovák kadettválogatott, melyet a somorjai Horváth István vezetett edzőként csatába. „A gyengélkedő trencsénieket leszámítva a többiek teljesítették az elvárásokat, három éremmel, értékes skalpokkal, temérdek tapasztalattal gyarapodva tértünk haza. A madari Megály Attila tussal nyerte meccseit, öt párharca idő előtt ért véget. A 85 kilós súlycsoport fináléjában a magyarok üdvöskéje, Kéri Tamás pontozással verte Soós Tamást, akinek ezzel megszakadt fél éve tartó veretlenségi sorozata. Simon Krisztián végre ismét megvillantotta képességeit” – értékelte a dobogósok helytállását a válogatott edzője.

Kiderült, a somorjai Lakatos Nikolas a nyitányon megsérült, a madari Marczinkó Dávid az első fordulóban búcsúzni kényszerült. Sérüléssel bajlódó klubtársa, Bak Roderik pedig a lelátóról figyelte vetélytársait. Az országos kadettválogatott februárban szigetvári edzőtáborozáson vesz részt.

A Bősi Birkózó- és Sportklub négy versenyzőjét ezúttal az egyik szülő, Heizer Ottó felügyelte a viadalon. Klubelnök-főedzőjük, Meton Krisztián ugyanis ezekben a napokban a szlovák juniorválogatottal Grúziában készül az új idényre. A kötöttfogásra szakosodott Duna-partiak a diákok szabadfogásban lebonyolított erőpróbáján sem vallottak szégyent, két versenyzőjük érmes helyezést produkált. Rohály József súlycsoportjában (50 kg) tizenhatan vetélkedtek az elsőségért, a bősi fiú sorozatos tusgyőzelmekkel került a dobogó legfelső fokára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?