Még több Stanley-kupát akarnak

„A Pittsburgh fényes jövő előtt áll. De a jelene még ragyo-góbb.” A Stanley-kupa ismé-telt bezsebelése után a Ping-vinek hivatalos honlapja nem fukarkodott a szuperlatívu-szokkal.Tizenkilenc év. Ennyit kellett várni az NHL-ben, hogy a Detroit 1997-es és 98-as duplázását valaki megismételje.

„A Pittsburgh fényes jövő előtt áll. De a jelene még ragyo-góbb.” A Stanley-kupa ismé-telt bezsebelése után a Ping-vinek hivatalos honlapja nem fukarkodott a szuperlatívu-szokkal.

Tizenkilenc év. Ennyit kellett várni az NHL-ben, hogy a Detroit 1997-es és 98-as duplázását valaki megismételje. A címvédés már akkor is nagy bravúrnak számított, a fizetési plafon bevezetése óta pedig science fiction kategória az ilyesmi. Nem csoda, hogy a Pittsburgh szurkolói azzal ünnepelték a (szinte) lehetetlent, hogy fogaikkal nyers harcsákat téptek szét az utcákon, jelezve, a nashville-i Predátorok helyett valójában a Pingvinek az igazi ragadozók...

A klub történetének ötödik bajnoki címéből három fűződik a Crosby– Malkin-duó nevéhez. A tengerentúli szakírók ezzel kapcsolatban új dinasztiáról kezdtek cikkezni. „Ahhoz, hogy egy generációt így emlegessenek, négy vagy öt kupát kell nyerniük zsinórban – dorgálta meg az újságírókat Mario Lemieux, a klub legendája és tulajdonosa, majd azért széles mosoly kíséretében rögtön hozzátette: – Vagyis még korántsem végeztünk.”

Crosby és Malkin jelenléte ugyanis garancia arra, hogy a Chicago (2010, 2013, 2015) és a Los Angeles (2012, 2014) évei után a Pittsburgh vegye át hosszabb időre az uralmat az NHL-ben. A kanadai

szupersztár a 24 playoff-meccsen 27 pontot gyűjtött, s bár Malkin 28-ig jutott, egyenletesebb teljesítménnyel, mégis Crosby lett az MVP – s épp ebben áll a lényeg. Malkin teljesen elégedett azzal, hogy a médiában

másodhegedűs lehet – vagy legalábbis még soha egyetlen nyilatkozatban sem mutatott sértődöttséget –, közben pedig szép lassan minden idők legjobb orosz NHL-es hokisává válik.

A Stanley-kupa megnyeréséhez viszont még kell egy jó kapus (Pittsburghben kettő is van Matt Murray és Marc-André Fleury személyében), egy-két dörzsölt veterán (pl. a 37 éves Chris Kunitz, aki nagydöntőbe lőtte a Pingvineket) és a szerencse, amely általában egy nevenincs játékos hirtelen megtáltosodásában ölt testet (újabb pipa, az újonc Jake Guentzel 13 rájátszásbeli találatával új NHL-rekordot állított fel). És persze egy remek edző, Mike Sullivan, aki az első amerikai illetőségű szakvezető, akinek két elsőség fűződik a nevéhez.

„Mindig mondom, hogy a Pittsburgh a legjobb csapat és a legjobb társaság. Minden évben megvan az esélyünk, hogy nyerjünk. Még több Stanley-kupát akarunk!” – adta ki a jelszót a triplázásra Malkin, ami figyelembe véve, hogy az elmúlt húsz évben kétszer volt csődközelben a franchise, valóban meseszerű.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?