Még bénák a Kacsák

New York. Tizenhat mérkőzést játszottak a hétvégén az észak-amerikai profi jégkorongligában. A tavalyi szenzációs szereplés, a Stanley Kupa-döntője után borzasztóan kezdte az idei szezont az Anaheim Mighty Ducks együttese. A Hatalmas Kacsák negyedik meccsüket is elveszítették, s egyedüli gárdaként még pontot sem szereztek a bajnokságban.

„A vereség ellenére ezen a találkozón az élet első jeleit véltem felfedezni játékunkban, néha remek dolgokat produkáltunk a jégen. Két lehetőség áll előttünk: leszegjük a fejünket, s bocsánatkéréseket rebegünk, vagy jobban akarunk játszani, s a Boston ellen megszerezzük első győzelmünket – nyilatkozta a hazaiak trénere, Mike Babcock, miközben a közönség hangos nemtetszését fejezte ki a gyászos produkció láttán.

Nem kisebb hiányt kellett elviselnie a St. Louis Blues jégkorong-együttesének, mint csapatkapitánya, Al MacInnis elveszítését. A játékos súlyos szemsérülés miatt nem léphetett jégre a Washington Capitals elleni bajnokin, s bal szemének leszakadt retinája miatt várhatóan egész szezonban a lelátóra szorul – s még örülhet is, ha nem megy rá egész pályafutása. MacInnis tavaly az egész NHL legponterősebb védője volt, 16 gólt ütött, s 52 asszisztot adott társainak. A Blues talán ezért is játszott felpaprikázottan, s győzött 4:1-re, Keith Tkachuk, valamint Pavol Demitra egy-egy góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Megszerezte idei első győzelmét a Toronto Maple Leafs, amely a kanadai rangadón 1:0-ra nyert a Montreal Canadiens otthonában. A siker fő letéteményese az első harmadban emberelőnyben győztes gólt ütő (majd a második harmadban fogait vesztő, ám továbbjátszó) Ric Jackman, illetve a karrierje során 66. alkalommal hibátlanul védő Ed Belfour volt. Jackman utoljára 1999. december 31-én volt eredményes, míg Belfour mindössze egyetlen shutoutra van Roy Worterstől, aki jelenleg az összesített rangsor tizedik helyét foglalja el. (sr)

Žigmund Pálffy az élen

A kanadai pontverseny állása: 1. Žigmund Pálffy (Los Angeles) 10 pont (2 gól+8 gólpassz); 2. Ilja Kovalcsuk (Atlanta) 7 (5+2); 3. Radek Bonk (Ottawa) 7 (2+5); 4. Peter Forsberg (Colorado) 7 (1+6); 5. Marián Hossa (Ottava) 6 (3+3); 6. Daniel Alfredsson (Ottawa) 6 (3+3); 7. Robert Lang (Washington) 6 (3+3); 8. Ľubomír Višňovský (Los Angeles) 6 (2+4); 9. Bryan Rafalski (New Jersey) 6 (0+6); 10. Keith Tkachuk (St. Louis) 5 (4+1). (SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?