Medveď nem aludt, két gólt rúgott

Pozsony. Tulajdonképpen nem volt tétje az I. ligás labdarúgó-mérkőzésnek, bár a Petržalka, amely az elmúlt szombaton még bajnokjelöltnek számított, elméletben beleszólhat a második hely kérdésébe, de ebben már csak a javíthatatlan optimisták bíznak.

Medveď (középen, fehér mezben) két gólt lőtt a Petržalka–Ružomberok meccsen.Ľuboš Pilc felvételePozsony. Tulajdonképpen nem volt tétje az I. ligás labdarúgó-mérkőzésnek, bár a Petržalka, amely az elmúlt szombaton még bajnokjelöltnek számított, elméletben beleszólhat a második hely kérdésébe, de ebben már csak a javíthatatlan optimisták bíznak. A rózsahegyiek elkerültek a szakadék széléről, minden bizonnyal, megmenekültek a kieséstől. ĺgy hát nem nyomta a „muszáj” egyik csapatot sem, csak a klub és önmaguk becsületéért kellett futballozni a játékosoknak.

Az üresen tátongó lelátókra jól hallható kiabálásokkal kezdődött a találkozó, a labdarúgók egymást biztatták, irányították. Ez inkább a hazaiakat ösztönözte aktivitásra, már a 6. percben Kinder erős lövését kellett védenie Muchának, aki később egy léc alá tartó löketet tolt szögletre. Aztán egy kiugratás után a másik oldalon Helbich tiszta helyzetből Lipčák kezébe helyezte a labdát. Nem volt nagy az iram, de a küzdelemre nem lehetett panasz, és a játék is érdekesen, mozgalmasan hullámzott a mezőnyben. A hazaiak fokozatosan fölényt harcoltak ki, és a 22. percben a rendkívül agilis Kinder jó ütemű passzt adott a leshatáron álló Medveďnek, aki köszönte szépen és a kifutó kapus mellett a hálóba rúgta a labdát. Játékkedvben nem volt hiány a félidő végéig, futottak becsületesen a labdarúgók, itt-ott még szépen is kombináltak. A ligetieket a kollektív lelkesedés vitte előre, a nyíltan futballozó vendégek néhány szép támadással vétették magukat észre. Havrilla játékvezető pedig azzal, hogy szigorúbb volt a vendégekkel szemben, könnyű szívvel adott nekik sárga lapot, míg például a tisztátalanul játszó Hancot csak szóban figyelmeztette. Az 56. percben a hazai védők luftot rúgtak, s a labda Števkóhoz került, a javítani igyekvő hátvédek földre vitték, a bíró nem sípolt. Egyébként a második félidő első negyed órájában a vendégek irányították a meccset, de gólt a ligetiek rúgtak: a 61. percben Medveď ért el egy szöktetést, s átemelte a kifutó kapuson. Ez nem sikerült a vendégeknek, pedig többször is gólközelbe kerültek.

Az esélyes Petržalka tehát hozta az eredményt, s szép volt a két csapattól, hogy játékosai akartak futballozni. Napjaink I. ligájában ez nem semmi. Ha nem is nyújtottak kiváló produkciót, de legalább igyekeztek. Nem tetszett, hogy a hazaiak néhány játékosa (Hall, Hanc) „tüskésen” futballozott, amit igencsak rossz néven vettek a rózsahegyiek, de sportszerűek maradtak, nem reklamáltak látványosan, inkább nyíltan, offenzív felfogásban futballoztak. Egy gólt megérdemeltek volna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?