Medgyes: „Visszatértem az ugrók közé”

<p>Medgyes Renáta nyerte meg a női távolugrást a lengyelországi Spalában rendezett atlétikai viadalon. „Végre visszatértem az ugrók közé” – kommentálta győzelmét és 621 centiméteres ugrását a dunaszerdahelyi atléta az egyik közösségi oldalon.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

„Azért fogalmaztam így, mert az előző versenyeim nem igazán sikerültek, nem olyan eredményeket értem el, mint amilyeneket elvártam magamtól. Most viszont végre kijött a lépés. Nagyon jól éreztem magam, voltak nagyobb ugrásaim is, csak ott egy milliméterrel beléptem. Az lett volna jó, hogy ha így kezdtem volna a szezont – mondta lapunknak Medgyes Renáta, aki az utóbbi egy hónapban az Achilles-inával bajlódott. – Már az első idei versenyemen, Olomoucban is kezdtem érezni, hogy húzódik, de akkor még azt gondoltam, hogy ez az edzőtábor utóhatása. Később viszont jobban fájt, nem is tudtam rendesen edzeni, a technika gyakorlását is inkább szüneteltettem kicsit, hogy kíméljem a lábamat. Felváltva fájt, hol a bal, hol a jobb Achillesem, már akkor is, ha csak sétáltam.”

A sérülés rányomta a bélyegét Medgyes első versenyeire, Olomoucban 618 centiméterrel kezdett, de utána a következő megmérettetésein nem sikerült ekkorákat ugrania. A fedett pályás Eb-szint 630 centiméter, ezt a dunaszerdahelyi atléta múlt hétvégén 9 centire megközelítette. „A 630 centi nem egy nagyon nagy eredmény, azt gondoltam, már rögtön az első versenyemen teljesíteni fogom. Ha álmomból felkeltenek, akkor is kellene ekkorát ugranom! Végül azonban az Achillesem miatt minden másképp alakult, de remélem, a hétvégi szlovák bajnokságon már sikerülni fog, és nyugodtan készülhetek a prágai kontinensviadalra” – bizakodott Medgyes.

Mivel az Eb helyszíne közel van, a szlovák szövetség döntése értelmében a szlovák bajnokot mindenképpen nevezik, akkor is, ha nem teljesítette a szintet. „Szeretnék országos bajnok lenni, de nem úgy akarok kijutni az Eb-re, hogy nincs meg a szint” – hangsúlyozta Medgyes. Ha a pozsonyi országos bajnokságon mégsem sikerülne 630 centiig jutnia, még egy lengyelországi versenyen lesz egy utolsó lehetősége, de a 32 éves távolugró nem szeretné addig húzni a dolgot. A prágai Eb március első hétvégéjén lesz, Medgyes addig még szeretne néhány napra kiutazni Brünnbe edzőjéhez, Pogány Mihályhoz, akivel tavaly év végén kezdte el ismét az együttműködést. „Nagyon jól megy a közös munka Misivel, Lengyelországban ő is elégedett volt az ugrásaimmal. Azt mondta, végre az igazi énemet látta” – mondta lapunknak Medgyes, akinek most már nincsenek fájdalmai. „Az Achilles-ín-fájdalom eredhet túlterhelésből, vagy a rossz fogak is kihathatnak rá. Farkas Zoltánhoz járok hetente többször speciális mágnesterápiás kezelésre, már nem kapok gyulladásgátló injekciókat” – jegyezte meg a dunaszerdahelyi távolugró. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?