Medgyes: „Egytonnás kő esett le a szívemről”

<p>Az utolsó sorozatban ugyan visszacsúszott a harmadik helyre a hétvégi országos bajnokságon, Medgyes Renáta örömét azonban ez sem tudta elrontani, a dunaszerdahelyi távolugró ugyanis teljesítette a fedett pályás Eb szintjét.</p>

OROSKY TAMÁS

Medgyes egyértelmű céllal várta a hétvégi pozsonyi országos bajnokságot, teljesíteni akarta az Eb-szintet, amelyet 630 centiméterben határoztak meg. „Természetesen mindig úgy indulok egy-egy versenyre, hogy meg akarom nyerni, de most a szint megugrása volt az elsődleges. Sokat bajlódtam a szezonban, szükségem volt arra, hogy lenyugodhassak. Egytonnás kő esett le a szívemről, hogy ez megvan” – mondta lapunknak Medgyes.

A 32 éves atléta rögtön az első sorozatban 633 centiméterre repült, amivel a szint teljesítésén túl a hajráig vezette is a versenyt, az utolsó körben azonban Jana Velďáková (640 cm) és Lucia Slaničková (634 cm) is messzebbre repült, megszerezve az arany-, illetve az ezüstérmet. Medgyesnek így a harmadik hely jutott.

„Valahol pech, hogy az utolsó sorozatban csúsztam vissza. A végén én is mindent beleadtam az utolsó próbálkozásomba, és ugyan nem javítottam, de 631 centiméterrel még egyszer megugrottam a szintet, aminek nagyon örülök. Biztos az is segített, hogy anyu induláskor bepakolta a táskámba apu fényképét – árulta el Medgyes, akivel ilyen módon fiatalon elhunyt édesapja, a korábbi DAC-focista Medgyes József is ott volt a fantasztikus hangulatú pozsonyi viadalon. – A nézők főleg minket figyeltek, mert csak a mi számunk hozott valódi izgalmakat. Nagyon jó volt átélni, ahogy a családom és az ismerőseim velem együtt örülnek, mindenki együtt ugrált.”

Medgyes jó hangulatát az is fokozta, hogy egészségi problémái ezúttal egyáltalán nem jelentkeztek. „Kicsit féltem a másnaptól, mert ilyenkor szokott előjönni a húzódás, a fájás, de ezúttal ez szerencsére elmaradt – jegyezte meg Pogány Mihály edző tanítványa, aki vasárnapig Brünnben fog készülni a trénerrel. – Remélem, az országos bajnokság csak a kezdet volt. A március elejei fedett pályás Eb-n szeretnék csúcsformában lenni, úgy érzem, most még nem mutattam meg mindent. Már várom a prágai versenyt, mert ott az általam kedvelt gyors és rugalmas pályán ugorhatok.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?