Mécsesgyújtással emlékeztek a szurkolók a rendőrattakra

Dunaszerdahely |

<p>Négy évvel a 2008. november 1-jén lejátszott, majdnem tragédiába torkolló DAC&ndash;Slovan bajnoki futballmeccs után mintegy hatvan szurkoló gyűlt össze szerdán este a dunaszerdahelyi városi stadion lelátóján, hogy mécsest gyújtson a máig magyarázat nélkül maradt szurkolóverés emlékére.</p>

Mint ismeretes, a négy évvel ezelőtti mérkőzés 17. percében a rendőrök rátámadtak az egyik szektorra, s indok nélkül agyba-főbe verték az ott összesereglett szurkolókat, sokuknak több héten át gyógyuló sérüléseket okozva.

A csendes megemlékezést a szurkolók törzshelyének számító pubban egy beszélgetés előzte meg, melynek meghívott vendégei a DAC akkori három játékosa, Pinte Attila, Németh Krisztián és Regedei Csaba voltak. A beszélgetés elején a szervezők levetítették a rendőrattakról készült felvételeket. Az azóta már nem a DAC-ban játszó futballisták pedig nyíltan és őszintén elevenítették fel a pályán és az azon kívül átélt érzéseiket. Olykor nehezen találták a szavakat, ami nem is csoda, hiszen mindhármukban mély nyomot hagytak a történtek. Regedei Csaba úgy fogalmazott, bár csak egy idényt töltött játékosként Dunaszerdahelyen, mégis pályafutása legszebb időszakaként tekint vissza az itt eltöltött hónapokra, hisz az a lelkesedés és szeretet, amely körbevette, semmihez sem hasonlítható.

„Hiába próbálták akkor megtörni a szurkolók erejét ezzel a meccsel, az csak erősebbé tette őket, s ez is azt bizonyítja, hogy a Felvidék megérdemelne egy olyan csapatot, amely az itteni magyar szurkolók egységes támogatását bírja” – mondta a jelenleg Gyirmóton játszó Regedei.

A mérkőzést megelőző euforikus hangulatra Németh Krisztián is boldogan emlékezett vissza.

„Ha aznap sikerült volna megvernünk a Slovant, karneváli hangulat uralkodott volna a városban. Sajnos azonban valakik ezt szántszándékkal meg akarták akadályozni, s tervüket el is érték” – fejtette ki a tavaly még az egyesület vezetőedzőjeként tevékenykedő Németh.

A DAC akkori csapatkapitánya, Pinte Attila egy nekiszegezett szurkolói kérdésre úgy válaszolt, bár jelenleg mindkét fia szlovák egyesületben kergeti a labdát, magyarként szeretné megélni, hogy ők is átélhessék azt a nagyszerű hangulatot, amit csak a DAC drukkerei tudnak megteremteni a lelátón.

„Mint egykori DAC-játékos és szülő bármennyire is szeretném, hogy a fiaim ennél a csapatnál nevelkedjenek, sajnos a klub háza táján uralkodó jelenlegi körülmények nem kielégítőek” – fogalmazott Pinte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?