Meccslabdáról vesztettek a komáromiak

JÓBA MIHÁLYA hazai vereség nem növeli a játékosok önbizalmát és elcsendesíti a leglelkesebb szurkolókat is. Ez történt Komáromban szombaton a férfi-röplabdaextraliga 9.

JÓBA MIHÁLY

A hazai vereség nem növeli a játékosok önbizalmát és elcsendesíti a leglelkesebb szurkolókat is. Ez történt Komáromban szombaton a férfi-röplabdaextraliga 9. fordulójában: a hazai Spartak VKP-nak meccslabdája volt a negyedik szettben, s az ötödik játszmában is 11:8-ra vezetett, végül mégis 15:13-ra elvesztette a döntő szettet a VK Prievidza ellen. A komáromiak az előző fordulóban Eperjesen szenvedtek hasonló vereséget.

Kezükben volt a meccs

A privigyeiek az első szettet a kötelező tapogatózás után 26:24-re megnyerték, úgy, hogy mindkét csapatnak volt szettlabdája, a vendégcsapatnak kettő is, amelyekből a másodikat értékesítette.

A második szettben úgy játszott a komáromi csapat, mint a bajnokság eddigi részében hazai pályán, józan önbizalommal, kiegyensúlyozottan és hatékonyan. A helyzeteket optimálisan oldották meg mind támadásban, mind védekezésben. A játszmát a komáromiak nyerték utcahosszal 26:14-re.

A helyzet nem változott a harmadik szettben sem, a szett 25:16-tal végződött a Duna-partiak javára. Úgy tűnt, ezt a mérkőzést a hazaiak nyerik.

Csökkent a lendület

Nem így történt, a kezdeményezést átvette a vendégcsapat. A komáromiaknál csökkenni látszott a lendület, a szervák gyengébbek lettek, s előfordult, hogy az ellenfél nagyon kemény és pontos adogatását is elnézték a fiúk, ami aztán a fehér vonal belső oldalán pattant a parkettre. A vendégek jó játékára későn reagált a hazai csapat a negyedik szettben, és bár hajszálnyira voltak a meccs megnyerésétől, a privigyeiek hárították a meccslabdát, a szettet pedig 26:14-re nyerték, s 2:2-re módosították az állást.

Döntés a rövidítésben

Az egy héttel korábbi eperjesi meccsen nyilvánvalóvá vált, hogy a rövidített játék nem erőssége a komáromi csapatnak. Pici eltéréssel megismétlődött az eperjesi dráma. A hazai csapat rossz kezdet után, lelkes játékkal átvette a vezetést a döntő játszmában, 11:8 volt az állás a javukra. Ezután azonban jött az érthetetlen, végzetes mélypont, amelyet a vendégcsapat kegyetlenül kihasznált és 15:13-ra nyerte az ötödik szettet, a jó színvonalú meccset pedig 3:2-re.

„Okulnunk kell a történtekből!”

Németh Ödön, a komáromiak másodedzője lehangoltan figyelte a privigyei csapat örömmámorát. „Nem lehet megismételni ugyanazt a hibát háromszor egy meccsen. Ugyanabban a játékfelfogásban vesztettük el ezen a mérkőzésen az első és a negyedik szettet, amelyben meccslabdánk is volt. A döntő játszma már a kezünkben volt, de végül úgy végződött, ahogy Eperjesen. Okulnunk kell a történtekből, minden meccs utolsó labdájáig legjobb tudásunk szerint kell játszani. Rendet kell tenni a fejekben, és folytatni, amit elkezdtünk” – hangsúlyozta Németh Ödön.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?