Matej Tóth és a kajaknégyes az év sportolója

<p>Az egyéni sportolók között az olimpiai bajnok Matej Tóth, a csapatoknál a riói ezüstérmes Denis Myšák, Vlček Erik, Tarr György, Linka Tibor összeállítású kajaknégyes lett az év sportolója Szlovákiában.&nbsp;</p>

Az olimpia diadalát hozta az idei Év sportolója-választás. A sportújságírók ankétján az egyéni sportolók mezőnyében Matej Tóth győzött.

Egy versenyen a csúcsra

A 33 éves gyalogló idén sérülés miatt csak egy versenyen indult, Rióban 50 km-en taktikus versenyzéssel, kiváló hajrával győzött. Tóth Szlovákia első nem vízi szlalomozó olimpiai bajnoka, valamint a második szlovák olimpiai aranyérmes atléta a szintén gyalogló Jozef Pribilinec után.

Tóth elsőségéhez a riói siker mellett az is hozzájárulhatott, hogy a szimpatikus gyalogló mindig rendkívül készséges a sajtó képviselőivel, ami legfőbb ankétbeli riválisáról, Peter Saganról nem mondható el.

Tóth 75 ponttal előzte meg a pályafutása legnagyszerűbb szezonját záró Peter Sagant, aki idén – sorozatban ötödször – megszerezte a zöld trikót a Tour de France-on, három szakaszt megnyert, a verseny elején az összetett éllovasának járó sárga trikót is viselte, és összesen nyolc dobogós helyezése volt. Emellett megnyerte a vb-t és az Eb-t, győzött a flandriai körversenyen, és magasan vezeti a nemzetközi szövetség világranglistáját.

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"259948","attributes":{"alt":"","author":"Képarchívum","class":"media-image","height":"1416","style":"width: 600px; height: 353px;","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"2406"}}]]

Korán örült a szponzor

Egy nappal az Év sportolója-gálaest előtt Peter Sagan egyik főszponzora, az egyik mobilszolgáltató a Facebook-oldalán gratulált a kerekesnek az ankétgyőzelemhez. A gratulációhoz egy vizuált is csatoltak, amelyen a „Peter Sagan – az év sportolója” felirat olvasható.

Többekben felmerült, előfordulhatott-e, hogy a támogató összekeverte volna a szerda esti Év kerékpárosa-ankétot az Év sportolójával, de a cég közleményéből végül kiderült, a vizuált arra az esetre készítették, ha Sagan megnyerné az ankétot, és csak véletlenek szerencsétlen összjátéka folytán került nyilvánosságra.

Peches Škantárék

A szintén olimpiai bajnok Peter és Ladislav Škantárt elérte a C2-es vízi szlalomozók végzete. Hiába nyertek Rióban, az ankéton az erős mezőnyben ez az első háromra sem volt elég, mert a harmadik helyen a női teniszezők WTA-világbajnokságának győztese, Dominika Cibulková végzett.

Korábban Škantárék fő riválisai, a háromszoros olimpiai bajnok Hochschorner testvérek amiatt dühöngtek, hogy ötkarikás diadalaik évében sosem tudták megnyerni az ankétot, egyedül 2009-ben végeztek az élen. A vízi szlalom hagyományosan szlovák sportág, C2-ben pedig már négy szlovák olimpiai győzelem született, ezért részben már megszokottá vált, elvesztette a különlegességét, s ez az ankétban is megmutatkozott.

Vlček hetedszer

A csapatok versenyében az olimpiai ezüstérmes és az olimpiai távon Európa-bajnok, 500 méteren pedig Eb-2. Denis Myšák, Vlček Erik, Tarr György, Linka Tibor összeállítású kajak négyes nyerte az ankétot az Eb-nyolcaddöntős szlovák futballválogatott előtt.

A kajak négyes (természetesen mindig más összeállításban) immár hetedszer nyerte meg a sportújságírók szavazását, Vlček Erik minden egységnek tagja volt.

A Ján Kozák vezette labdarúgó-válogatott a második helyen zárt – az előzetes esélylatolgatások alapján a focisták jobban is megszorongathatták volna a kajakosokat, de valószínűleg az ő megítélésüknél is közrejátszott, hogy a csapat néhány tagja kimondottan ellenséges az újságírókkal, és idén a szövetségi kapitánynak is volt kirohanása ellenük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?