Máté Zsuzsanna ott van a dohai vb-keretben

MátéZs.fukuoka

Bekerült a magyar női vízilabda-válogatott világbajnoki keretébe a kiskövesdi Máté Zsuzsanna.

A Ferencváros játékosa nem volt ott az eindhoveni Európa-bajnokságon, ami után Mihók Attila szövetségi kapitány elmondta, hogy egyéni edzéstervet kapott arra az időszakra.

"Szerettünk volna masszívabbak lenni hátul Máté Zsuzskával és Horváth Brigivel, aki az utolsó kimaradónk volt az Eb előtt, míg Peresztegi-Nagy Kinga a kínai edzőmeccsek után került ki. Próbáltuk figyelembe venni, hogy ne induljanak messziről, legyen minél nagyobb az összhang és minél kevesebb dolgot kelljen elölről kezdeni. Zsuzskánál 1-2 dolgot át kellett beszélni, de ebben a hasonló poszton játszó lányok rengeteget segítettek neki" - idézte korábban a Magyar Vízilabda-szövetség weboldala a szakembert, aki a vb-felkészülésben újra lehetőséget adott a játékosnak, aki kivívta helyét a csapatban. Máté mellett a pöstyéni születésű Rybanská Nataša is utazhat a február 4-én kezdődő olimpiai selejtezős vb-re.

A magyar csapat február 4-én Új-Zéland ellen játszik, majd 6-án Szingapúr, 8-án Ausztrália következik a csoportkörben.

A világbajnokságon két kvótát osztanak ki. A magyar válogatott az előzetes esélyek alapján az olasz és a kanadai csapattal versenyezik majd az ötkarikás helyért.

Érdekes

A magyar női vízilabda-válogatott vb-kerete

Magyari Alda, Neszmély Boglárka - kapusok;
Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Gurisatti Gréta, Geraldine Mahieu, Rebecca Parkes, Máté Zsuzsanna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Rybanská Nataša, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Kuna Szonja - mezőnyjátékosok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?