Másodszor bukta az Atlético a BL-döntőt az utolsó percben

<p>Mi a közös az 1974-es BEK-döntőben és a 2014-es BL-fináléban? A vesztes az utolsó percig vezetett, és egy négyessel mehetett haza. Hogy hívják a vesztest? Atlético Madrid.</p>

Negyvenévente egyszer elvesztenek egy BL-döntőt az utolsó percben. Melyik ez a csapat? Igen, az Atlético Madrid.

A spanyol csapat története során másodszor játszott BL-döntőt, és sikerült az a „bravúr”, ami 1974-ben. Akkor a Bayern volt az ellenfél, a rendes játékidőben 0-0 volt az eredmény, hosszabbítás következett. A 114. percben a veterán Luis Aragones (edzőként 2008-ban Eb-győzelemre vezette a spanyol válogatottat, idén februárban hunyt el) góljával vezetést szerzett az Atlético.

Már mindenki a végét várta, amikor a bajorok védője, Hans-Georg Schwarzenbeck – aki szökőévente egyszer talált a halóba – 30 méterről bődületesen nagy gólt lőtt. Ezzel lett 1-1, akkoriban még nem voltak tizenegyesrúgások, a finálét két nappal később újrajátszották: a Bayern négy gólt vágott, s megnyerte története első BEK-trófeáját.

Mi történt tegnap? Az Atlético az utolsó percig vezetett, jött a védő Sergio Ramos, és a 93. percben egyenlített. A hosszabbítás után pedig 4-1-re győzött a Real és megszerezte tizedik BL-címét. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?