Sport

Másik öltöző, új menü - babonásak a párkányi focisták

Párkány | Csapnivaló őszi rajtot vettek a párkányiak a nyugat-szlovákiai IV. labdarúgóliga délkeleti csoportjában. Mindeddig csupán két döntetlenre futotta erejükből, és sereghajtóként fokozatosan leszakadnak a mezőnytől. Tavaly tíz fordulót követően tizenhárom ponttal dicsekedhettek, de most csak két pontjuk van. Az elmúlt hétvégén saját pályájukon véreztek el 3:1 arányban a negyediek ellen, így már negyedik mérkőzésükön maradtak alul hazai környezetben.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 12. 13:37

Tíz forduló alatt csak két pontot gyűjtöttek a fehér mezes párkányiak (Képarchívum)

„Hiába a heti három-négy kemény edzés, mintha átok ülne rajtunk. Sérültjeink is rendre felépültek, küzdünk, hajtunk az első perctől az utolsóig, az eredmények azonban váratnak magukra. Azok, akik régebben könnyedén vették a kötelezettségüket, most keményebben, nagyobb alázattal dolgoznak. Ha visszatekintünk a közelmúltra, akkor nagyon lehangoló a helyzet. A nagysurányiak ellen kétgólos előnyünk után csak ikszeltünk, a hodosiaknak ajándékoztunk egy teljesen fölösleges tizenegyest, Újlóton a véghajrában döntetlennél kihagytunk egy büntetőt, Kozárovcén mindvégig kezünkben tartottuk a meccset, vezettünk, ám az ellenfél végül fordított. Szegény embert még az ág is húzza” – kesereg Bábsky Tamás párkányi játékosedző.

Kapusposzton is hatalmas gondban vannak a Duna-partiak. A tapasztalt Ľuboš Straňák, aki 2016 júliusától van a klub kötelékében, hat fordulón át védte a hálót, aztán zselízi anyaegyesületéhez távozott. Két meccsen a fiatal Fazekas Kevint dobták a mély vízbe, két hete pedig az érsekújvári területi bajnokság második vonalában közreműködő B csapatból húzták elő a negyvenhárom esztendős Sóki Gábort. Rövid időn belül valamiképpen véglegesíteniük kell, hogy kivel kezdődjön a párkányiak összeállítása.

„Legnagyobb gondunk az önbizalomhiány, ettől kell mielőbb megszabadulnunk. Hat héten át besegített az UEFA Pro-licences edzői képesítéssel rendelkező, egykori neves labdarúgó, Peter Ančic is, de sajnos nem sikerült előbbre lépnünk. Úgy látom, kicsit már babonássá is váltunk. Baranyai Géza barátommal karöltve vállaltuk az alakulat szakmai irányítását. A meccsek jegyzőkönyvében az egyik héten az én nevem van feltüntetve vezetőedzőként, az övé pedig segítőmként. A következő héten aztán cserélődnek a tisztségek. A beavatatlanoknak valószínűleg az is nonszensz, hogy nem a megszokott öltözőben gyülekezünk és tartózkodunk. A bajnokik előtt már régtől fogva együtt ebédel a legénység. A jól bevált és megszokott menün is már változtattunk. Még saját magunknak is nehéz megindokolni a módosításokat, de úgy érezzük, hogy ezek a cselekedetek is lélektanilag előreviszik a fiúkat és átlépjük saját árnyékunkat. Reméljük, hogy az eddigi kudarcok még jobban összekovácsolják a csapatot” – vélekedett Bábsky Tamás.

 

Ábel Gábor

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico tagadja, hogy hallotta volna a Gorilla-felvételt

Önszántukból ritkán tévednek könyvtárba a gyerekek

Kubalánál Messi sem lehet jobb

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Radičová visszatérhet a politikába

156 km/órával hajtott a 90-es táblánál

Legfrissebb galériák
Olvasta már?