Márton Richárd Eb-bronzérmes

MártonRichárd

Az Otopeniben zajló rövid pályás úszó-Európa-bajnokság lapzártánkig véget ért pénteki döntőiben két szlovák és három magyar versenyző volt érdekelt.

Andrea Podmaníková és Nikoleta Trníková a 200 méteres mellúszás fináléjában az 5. és a 8. helyen ért célba.

A magyarok közül elsőként 200 méter vegyesen Holló Balázs úszott és a 8. helyen zárt. Az egri versenyző a futam után az M4 Sportnak elmondta, hogy az első száz méteren nem érezte túl jól magát, és bár ezt követően javult a teljesítménye, nem elégedett az idejével.

Milák Kristóf hiányában a 200 méteres pillangóúszás döntőjében Márton Richárd volt az egyetlen magyar, aki 6. idővel jutott a fináléba. „Egy-két apró hibát ejtettem az úszásban, de nem volt komoly gond, szerettem volna inkább a szélén úszni a döntőben, ezért taktikáztam. A fináléban, mint mindenki más, természetesen én is az éremért megyek, van esély rá” – bizakodott az elődöntő után a 24 éves úszó, aki múlt héten még az Egyesült Államokban versenyzett, így kellett egy kis idő, mire átállt az európai időzónába. A taktikája bejött, Márton végig az élmezőnyben haladt, ám a végén csak negyediknek fordult, így az utolsó hosszon a remek hajrája is kellett a bronzéremhez.

A következő magyar döntős Komoróczy Lora volt, aki 50 méter háton jutott a legjobbak közé és végül hatodikként csapott a célba.

Eredmények

RÖVID PÁLYÁS-EB, Otopeni

Férfi 200 m vegyes: 1. Duncan Scott (brit)1:50,98; … 8. Holló Balázs (magyar) 1:56,84.

Férfi 200 m pillangó: 1. Noe Ponti (svájci) 1:49,71; … 3. Márton Richárd (magyar) 1:52,12.

Női 200 m mell: 1. Tes Schouten (holland) 2:16,09; … 5. Andrea Podmaníková 2:0,17; 8. Nikoleta Trníková (szlovákok) 2:22,56.

Női 50 m hát: 1. Kira Toussaint (holland) 25,82; … 6. Komoróczy Lora (magyar) 26,59.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?