Késely Ajna országos csúccsal újabb bronzot nyert

KéselyAjna

Késely Ajna országos csúccsal nyerte második bronzérmet az Otopeniban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság pénteki utolsó döntőjében 1500 méter gyorson.

Késely második idővel jutott a fináléba, ám már akkor jelezte, hogy a bronzérem az, ami elérhető lehet a számára. Végül teljes egészében ez a forgatókönyv valósult meg, a magyar versenyző 200 méternél megérkezett a harmadik helyre és a folytatásban végig ebben a pozícióban úszott. A 22 éves magyar úszó 15:51.34 idővel 2021-es saját, 15:55.69-es rekordját adta át a múltnak. A francia Anastasiia Kirpichnikova győzelmét nem fenyegette veszély és a második olasz Simona Quadarella is magabiztosan nyert ezüstöt.

A nagymedencés Európa-bajnoki ezüstérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, junior világ- és Európa-bajnok Késely Ajna második bronzérmét nyerte a romániai versenyen, miután szerdán 800 méter gyorson is a harmadik helyen zárt.

"A felénél már éreztem, hogy van egy kis elgyengülésem és végig azt gondoltam, hogy nem lesz meg az országos csúcs. Azt éreztem, hogy nem versenyzek senkivel, csak magammal és ez végül sikerült. Nagyon örülök, főleg, hogy e mellé egy bronzérem is társult" - nyilatkozta Késely, aki kiemelte edzőjét, Kovács Ottót is, akivel idén kezdett együtt dolgozni.

A szám másik magyar döntőse, a 18 éves Flück Nóra az 16:10.86-os egyéni csúcsát megdöntve,  16:03.42 perces teljesítménnyel az ötödik lett.

Érdekes

RÖVID PÁLYÁS-EB, Otopeni

Női 1500 m gyors: 1. Anastasiia Kirpichnikova (Franciaország) 15:20.12 perc; 2. Simona Quadarella (Olaszország) 15:37.05; 3. Késely Ajna 15:51.34; ...5. Flück Nóra (magyarok) 16:03.42.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?