Martin Cibák a harmadik

Tampa Bay. A liptói Martin Cibák a harmadik szlovák jégkorongozó, aki Stanley-kupát nyert. A 24 éves középcsatár így megismételte Jiří Bicek (New Jersey) tavalyi sikerét (korábban 1961-ban Stan Mikita a Chicago színeiben nyert). Nyáron tehát újra elhozzák Szlovákiába a híres trófeát.

Tampa Bay. A liptói Martin Cibák a harmadik szlovák jégkorongozó, aki Stanley-kupát nyert. A 24 éves középcsatár így megismételte Jiří Bicek (New Jersey) tavalyi sikerét (korábban 1961-ban Stan Mikita a Chicago színeiben nyert). Nyáron tehát újra elhozzák Szlovákiába a híres trófeát. „Felfoghatatlan, ami történt – nyilatkozta Cibák. – Az utolsó tíz percben már nem küldtek jégre bennünket, a negyedik sor tagjait, ezalatt mindvégig imádkoztam, s vártam, hogy minél hamarabb érjen véget a meccs. De az idő roppant lassan telt. A gongszó elhangzása után felugrottam a kispadról, odakorcsolyáztam kapusunkhoz, Habibulinhoz, és összeölelkeztünk. Nagyon boldog vagyok, tudom, nem biztos, hogy megismétlődik ez a siker. Abban azonban bízom, hogy még egyszer a fejem fölé emelhetem a Stanley-kupát, mégpedig akkor, ha elviszem Szlovákiába.”

Cibák nem játszott rendszeresen a playoff-összecsapásokon, de az egész évadban az első csapat keretében volt. Liptószentmiklóson született, 1980. május 17-én, 180 cm magas, 85 kilót nyom. A Tampa 1998-ban szerezte a játékosbörzén. NHL-es évadjai: 2001/02: 26 meccs/1 gól/5 gólpassz/6 pont; 2033/04: 63/2/7/9.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?