Markovics Eb-bronza

Markovics Ádám

Hat induló, egy érem a Seishin Karateklub mérlege a prágai kyokushin karate Európa-bajnokságon. Markovics Ádám állhatott fel a dobogó harmadik fokára.
 

Huszonöt ország közel ötszáz versenyzője harcolt a tatamin. A keszegfalvai klub képviselői szorgalmasan készültek a kontinensviadalra, számos versenyen hangoltak, tájékoztatta lapunkat Markovics János klubelnök.
Markovics Ádám vitte a legtöbbre. Két győztes csata után vereség következett, de ez már a bronzérmet is jelentette számára. „Bolgár ellenfele nagyon szabálytalanul küzdött, háromszor megintették, Ádám pedig továbblépett. Aztán egy lengyel srácot sikerült combra megfognia, és már elődöntős volt. Ott a súlycsoport későbbi ukrán bajnokával találkozott, sajnos, kikapott tőle, de így is megszerezte klubunk hetedik Európa-bajnoki érmét” – értékelt Markovics János.


A klubelnök, edző többi védence szereplését is felsorolta: a keszegfalvai Jakab Adrienn bírói döntéssel vesztett, pedig egészen jól bírta lett ellenfelével; a szintén keszegfalvai Kurcsík Márk fejrúgással maradt alul litván riválisával szemben; az ugyancsak keszegfalvai Pulay Attila hasonlóan végzett ukrán riválisával – mindketten kikaptak, de hasznos tapasztalatokat szereztek; a nemesócsai Cserepes Zoltán grúz karatékát vert az első körben, a második küzdelemben is ő dominált magyarországi riválisával szemben, combra le is rúgta ellenfelét, de nem adták meg a wazarit, így hatpercnyi harc után bírói döntéssel kikapott. A keszegfalvai táborban nem értették, miért, és a közönség sem jött rá. A keszegfalvai Hupian Krisztina litván ellenféllel küzdött, de hosszabbítás után bíróival alulmaradt.


„Úgy gondolom, az Eb-n mindenki kiválóan helytállt. Igaz, nem sikerült mindenkinek dobogóra állnia, viszont már az nagy dolog, ha valaki kijut az év legrangosabb versenyére” – tette hozzá Markovics János. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?