Márió a bajnok a Kürthy-trióból

Húsz honi egyesület kilencvenegy versenyzője tíz súlycsoportban csatázott az elsőségért.Bánovce n/B./Gúta/Marcelháza/ Rimaszombat/Dunaszerdahely.

Húsz honi egyesület kilencvenegy versenyzője tíz súlycsoportban csatázott az elsőségért.

Bánovce n/B./Gúta/Marcelháza/ Rimaszombat/Dunaszerdahely. Három bajnoki címet, összesen tizenegy érmet szereztek a dél-szlovákiai birkózóklubok szárnyait bontogató tehetségei Bánovce nad Bebravouban az idősebb diákok kötöttfogásban rendezett országos bajnokságán. A tizenegyedikben, a 32 kg-osok mezőnyében sem bajnokot, sem első helyezettet nem hirdettek, ugyanis ebben a súlycsoportban nem akadt jelentkező.

Újra a figyelem fókuszába kerültek a gútai Kürthy fivérek. „A testvértrió a 47 kilósok mezőnyében állt csatasorba. Márió győztesként zárt, Adrián bronzérmet szerzett, Krisztián pedig a 8. helyen végzett. Harmadik bajnoki érmünket Lakatos Krisztián hozta, aki az 59 kg-osok szőnyegcsatáiban a fináléig menetelt. Négy versenyzőt neveztünk, közülük hárman dobogóra kerültek súlycsoportjukban. A csapatversenyben a 4. helyen végeztünk” – summázta a Vág-partiak eredményeit klubelnökük, Gőgh Mihály.

„Folytatódott Megály Zoltán idei diadalmenete, idén a hazai és a külföldi versenyeken rendre a legjobbak közé tartozik” – ecsetelte védencük sikerszériáját Marczinkó János, a marcelházai birkózóklub első embere.

A rimaszombati Lokomotíva versenyzői két éremmel tértek haza az erőpróbáról. A legfényesebb Viktor Gunár nevéhez fűződik. „Szorgos éremgyűjtőnk megérdemelten viseli a Viktor keresztnevet, hiszen a tizennégy esztendős tehetség immár hetedik bajnoki aranyérménél tart” – fogalmazott Jozef Radnóti, a rimaszombati Lokomotíva birkózóklub edzője.

„A mieink közül Csörgő Tamás és Farkas Krisztián elbukta a döntőt, Horváth Nicolas pedig a dobogó legalsó fokára került súlycsoportjában. A fiatalabb diákoknál elsők voltunk, ezúttal harmadikok lettünk a csapatok versenyében. Ezek az eredmények is azt jelzik, hogy nálunk jó kezekben van az utánpótlás, hiszen már a diákoknál is megvetettük a lábunkat az elitmezőnyben” – nyilatkozta lapunknak Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

Bár a kötöttfogásra szakosodnak, komáromi és somorjai versenyző is dobogóra került az országos bajnokságon.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?