Már számolják a napokat

<p>Pozsony. Jól szerepelni az olimpián, és nem okozni csalódást a világbajnokságon – Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány szerint ez a célja a 2013/ 14-es idényben a szlovák jégkorong-válogatottnak, amely számára a jövő hét végi Német Kupa lesz az első idei erőpróba.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

„Szerdán kaptunk egy e-mailt a Nemzetközi Jégkorongszövetségtől azzal kapcsolatban, hogy 100 nap van hátra a szocsi olimpiáig. Akkor tudatosítottuk, hogy elkezdődött a visszaszámlálás” – mondta a tegnapi pozsonyi sajtótájékoztatón Otto Sýkora, a szlovák szövetség főtitkára.

A téli ötkarikás játékokig hátralévő időben két felkészülési tornán vesz részt a válogatott – az elsőre már jövő hét végén sor kerül. „A Német Kupára a legerősebb csapatot szerettük volna összeállítani az Európában szereplő hokisainkból. De ahogy mindig, ez most sem sikerült teljes mértékben. Dominik Graňák és Ivan Baranka az utolsó meccseiket beinjekciózva játszották, Peter Ölvecký megsérült, Štefan Ružička egy hónapig nem játszott, Mário Bližňáknak pedig még kell egy kis idő, míg visszanyeri erőnlétét – mondta a hiányzókról Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány. – Milan Jurčinával szintén számoltunk, ám még most sincs klubja és sehol sem hokizik, ugyanez érvényes a kapus Július Hudáčekre.”

A németországi tornán ennek ellenére jó eredményeket akar elérni a szlovák válogatott. „Az ellenfelek nagyjából a mi szintünkön vannak. A svájciak tavaly világbajnoki ezüstérmesek lettek, a németek pedig egy ponttal végeztek mögöttünk, és maradtak le a negyeddöntőről” – jegyezte meg Vůjtek, akinek csapata elsőként az USA „európai” válogatottja ellen lép pályára jövő pénteken.

S hogy a Német Kupán nyújtott teljesítmény mennyit számíthat az olimpiai keret összeállításakor, melyet december 31-ig kell véglegesíteni? „Két éve ismerjük a játékosokat, tudjuk, kitől mit várhatunk. Alapjában véve már megvan a csapatunk, most azt figyeljük, ki lendül esetleg különösen jó formába, és természetesen a hokihoz a sérülések is hozzátartoznak, ez pedig szintén módosíthat a kereten – nyilatkozta Vůjtek, aki nem akart jósolni az idény két nagy tornájával kapcsolatban. – A célunk jól szerepelni az olimpián, és nem okozni csalódást a világbajnokságon.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?