Már nem foglalkoznak a fantomgóllal

Érsekújvár |

<p>Két meccs után 1:1-re áll a Dab.Docler ellen a jégkorong MOL Liga elődöntőjében az érsekújvári csapat, amely szombaton (18.00) és vasárnap (17.00) hazai pályán fogadja a dunaújvárosiakat.</p>

A Dab.Docler az érsekújváriakat megelőzve a második helyen zárta a MOL Liga alapszakaszát, így a négy győzelemig tartó elődöntős sorozatot hazai pályán kezdhette meg. Az előnyt a szó szoros értelmében kihasználták az Acélbikák, akik már a keddi meccs első percében megszerezték a vezetést – Lukáš Cikánek kapus a kesztyűjével elkapta Pavuk Attila lövését, de a bírók szerint a mozdulat közben a gólvonal mögé is átlendült a keze. „Még egy nappal az esetet követően is azt állították a dunaújvárosiak, hogy szabályos volt a találat, pedig gólvonali kamera nem volt, és ha a bírók nem látták biztosan bent a korongot, a szabályok szerint nem ítélhetnek gólt. De meggyőztem a játékosokat és a klubelnököt is, hogy ne nyújtsunk be panaszt, a zöld asztal mellett úgysem változtatnak meg semmit. Jobb lesz ezt elfelejteni, és a játékra összpontosítani” – nyilatkozta lapunknak Tóth Mihály, az érsekújváriak menedzsere. A zöld-fehér hokisok meg is fogadták a tanácsát, és a 3:2-re elvesztett első meccs után a másodikat már ők nyerték 3:2-re. „Míg először mi foglalkoztunk a bírókkal, szerdán a dunaújvárosiak tették ezt. Így is sok játékosunkat kiállították, de jól védekeztünk, a kapusteljesítmény is rendben volt, ezért nyertünk az egyik legjobb MOL ligás gárda ellen. A vendéglátóknak nem tett jót, hogy korábban két hétig nem játszottak, kiestek a ritmusból” – mondta a történtekről Tóth Mihály. A versenykiírás értelmében ugyanis az alapszakasz első két helyezettje, a miskolciak és a Dab.Docler csak a legjobb négy között csatlakozott a playoffba. Az érsekújváriaknak azonban meg kellett mérkőzniük az Újpesttel a negyeddöntőben. Az öt nap alatt lepörgetett sorozatot 2:1-re nyerték, még úgy is, hogy a csapat nagy része vírusos bélfertőzést kapott, miközben az újpestiek nem járultak hozzá a halasztáshoz. „Azon a második találkozón teljesen kimerülten léptek jégre a játékosaink, szerencsére másnapra kissé rendbe jöttek és továbbjutottunk. Most is vannak sérültjeink, de van elég hadra fogható játékosa Ľubomír Hurtaj vezetőedzőnek a szombati és a vasárnapi mérkőzésre” – jegyezte meg Tóth Mihály. Az egy hónapja kényszerűségből – Slavomír Chlebec egészségi okok miatt felmentését kérte – játékosból trénerré avanzsált 39 éves Hurtaj kinevezése jó húzásnak bizonyult az érsekújváriak számára. „Komoly csapatokban szerepelt profiról van szó, akit a vele egyidős hokisaink is elismernek. Például Marek Uram, akit annak köszönhetően sikerült viszszahoznunk a csapatba, hogy a zsolnaiak már elvesztették esélyüket a playoffba jutásra az extraligában” – tette hozzá Tóth Mihály.    
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?