Már most tudjuk, ki a legboldogabb versenyző a Magyar Nagydíjon

F1
Mogyoród |

Csütörtökön már nagy volt a nyüzsgés a Hungaroringen, megérkezett ugyanis a Forma–1 mezőnye a mogyoródi versenypályára, ahol hétvégén rendezik a 38. Magyar Nagydíjat: a szabadedzéseket megelőző médianap egyértelműen a mezőnybe visszatérő Daniel Ricciardóról szólt.

A nagy visszatérés

A versenyhétvégét megelőzően a legnagyobb beszédtémát egyértelműen a mezőnybe visszatérő Daniel Ricciardo szolgáltatta, aki a Magyar Nagydíjtól kezdődően újra lehetőséget kap az AlphaTauritól. Az ausztrál versenyző Nyck de Vries helyére érkezik a faenzai istállóhoz, miután a holland pilótát menesztette a csapat a szezon első felében nyújtott gyenge szereplését követően.

Ricciardo az idény korábbi részében a Red Bull tartalékosaként dolgozott, és úgy érzi, az elmúlt hónapokban sikerült visszatérnie régi önmagához, korábbi csapatánál, a McLarennél ugyanis számos rossz szokást felvett, ami hátráltatta őt abban, hogy igazán eredményes legyen.

A 34 éves pilóta múlt héten kapott egy telefonhívást Helmut Markótól, a Red Bull tanácsadójától, hogy a szezon további részében őt alkalmaznák Nyck de Vries helyett az AlphaTaurinál.

Nem idegen a helyzet, jó visszatérni“ – nyilatkozta Ricciardo a tőle megszokott óriási vigyorral az arcán a hungaroringi sajtótájékoztatón. „Azzal, hogy visszatértem ebbe a családba, otthon érzem magam. Nem volt kérdés, hogy igent mondok, csak el kellett hinnem a valóságot, hogy oké, ez nagyon hamar meg fog történni. Egy év kihagyást terveztem, ez nincs meg, de úgy érzem, feltöltődtem, és készen állok.“

Ricciardo nem titkolja, célja, hogy újra a Red Bullt vezesse, így visszatérjen a csapathoz, amellyel 2018-ban már egyszer elváltak útjaik. Az ausztrál pilóta akkoriban nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy előbb a Renault-hoz, majd a McLarenhez szerződött, ám az eredmények elmaradtak, 2023-ra pedig nem jutott neki versenyzői ülés, így a Red Bull tartalékosa lett. Ricciardo ráadásul mindenképp top csapathoz szeretett volna kerülni – ehhez képest most a mezőny egyik leggyengébb istállójához szerződött. „Ez volt a kívánságom természetesen, de reálisan kell néznünk a dolgokat, és egy ponton azt kellett mondanom, hogy ha vissza akarok térni – mondjuk egy Red Bull-ülésbe –, akkor az egy folyamat és egy út. És számomra most ez a legjobb út jelen pillanatban“ – magyarázta az ausztrál.

Érdekes

A Magyar Nagydíj műsora

Péntek

9.55 és 15.05: F3, szabadedzés és időmérő

11.05 és 16.00: F2, szabadedzés és időmérő

13.30 és 17.00: F1, szabadedzések

18.35: Porsche-szuperkupa, szabadedzés
 

Szombat

9.50: F3, sprintverseny

11.20: Porsche-szuperkupa, időmérő edzés

12.30 és 16.00: F1, 3. szabadedzés és időmérő

14.15: F2, sprintverseny
 

Vasárnap

8.25: F3, főverseny

10.05: F2, főverseny

12.00: Porsche-szuperkupa

12.50: F1, versenyzői parádé

15.00: F1, futam

Nem csak Ricciardo az új arc

Egy újonc csapat is megjelent a Hungaroringen, és autói már csütörtökön pályára gurultak: ez az istálló pedig nem más, mint az APXGP, amely egy filmforgatás kedvéért született meg. A Brad Pitt főszereplésével készülő filmet Silverstone-ban kezdték forgatni, és a munka a Magyar Nagydíjon is folytatódik. A fikciós csapat nemcsak több autót, de egy komplett garázst is a helyszínre hozott, így igazán exkluzív felszereléssel érkeztek, és ránézésre valóban profin helytállnak a mezőny 11. csapataként.

A forgatásra használt autók építésében a Mercedes segített a stábnak, és maga Lewis Hamilton is részt vesz a munkában producerként. A rendezők szeretnék, ha a film igazán autentikus lenne, ezért a hétvégén folyamatosan zajlik a munka a pályán, a boxutcában és a paddockban.

A Red Bull még erősebb?

A világbajnokságot jelenleg magabiztosan vezető Red Bull új fejlesztésekkel érkezett Magyarországra, így a regnáló világbajnok, Max Verstappen szerint hétvégén még erősebbek lehetnek, mint a korábbi versenyeken. Ez nem jó hír a mezőny többi tagja számára, jelenleg ugyanis mindenki azért dolgozik, hogy az idén egyelőre legyőzhetetlennek tűnő energiaital-gyárosokon fogást találjon.

A Magyar Nagydíj előtt Verstappen 99 ponttal vezet csapattársa, Sergio Perez előtt a bajnokságban, így magabiztos előnnyel vághat neki a következő versenyeknek. Perez célja egyelőre az, hogy javítson az elmúlt hétvégéken mutatott teljesítményén, ugyanis a mezőnybe érkezett Ricciardo, aki egyértelműen az ő helyére pályázik…

Berta Kitti, Mogyoród

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?