Mališka zsoké negyedik elsősége

Pozsony. November második napján véget ért Szlovákiában a 25. lóversenyidény. Összesen 28 versenydélután hozta lázba a sportág rajongóit, legtöbbször Pozsonyban, tizenhétszer. Először voltak futamok az idén Rajecké Teplicében.

Pozsony. November második napján véget ért Szlovákiában a 25. lóversenyidény. Összesen 28 versenydélután hozta lázba a sportág rajongóit, legtöbbször Pozsonyban, tizenhétszer. Először voltak futamok az idén Rajecké Teplicében.

Elkészültek a szokásos statisztikai kimutatások is, az összesített eredmények alapján jövő héten csütörtökön a szlovákiai turf hatodik gálaestjén lesz az ünnepélyes eredményhirdetés. A lósportban azonban nincsenek titkok, így előre ismert minden leg a versenyidényről. Ebből csemegézünk.

A síkpályán az év lova Tankred lett. A cseh Wrba istálló hároméves sikerhalmozója először szerezte meg a hármas koronát, vagyis első volt a Tavaszi Nagydíjon, ugyanerre a helyre sorolták a szlovák galoppderbin és megnyerte a Saint Leger-viadalt. Persze derbigyőzelme úgy született, hogy a pályán másodikként ért célba, de az előtte befutó Ohne Sorge fennakadt a doppingteszten, és utólag kizárták.

Negyedszer lett (korábban 1995–1997) a legjobb szlovákiai lovas Roman Mališka zsoké, aki az utolsó versenydélutánig izgalmas csatát vívott az elsőségért Petere Kubíkkal. Voltak megingásai, de Czeneka hátán két klasszikus versenyt nyert, ami egyben a Joka versenyistállót is a hazai ranglista élére repítette.

Több mint százezer ember látta a futamokat, legtöbben a júniusi Turf Gala délutánján. A pozsonyi lóversenypálya az egyedüli a közép-európai régióban, amely időben kifizeti a pénzdíjakat, értesüléseink szerint jelenleg sincsenek tartozásai, pedig idén több mint 19 millió koronát osztott szét a sikeres lótulajdonosoknak.

Érte egy súlyos veszteség is a szlovákiai lósportot: november elején elhunyt Josef Břečka ismert idomár, akinek halála egyelőre bizonytalanná tette a neves Vysoká pri Morave-i farm jövőjét, tevékenysége egyelőre pótolhatatlan.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?