Majdnem meglepetést okozott Bécsben az erősen tartalékos DAC

Bécs/Dunaszerdahely |

<p>Szombaton az osztrák fővárosban játszott előkészületi meccset az erősen tartalékos DAC labdarúgócsapata, és 3:2 arányú vereséget szenvedett az Austriától. AUSTRIA WIEN-DAC 3:2 (2:0), góllövők: Acimovic (25., 35.), Topic (82. - 11-esből), illetve Gulajev (61.), Parvin (68.).</p>

A csallóköziek összeállítása: Novota-Aldin (46. Kader), Németh K., Detský, BoyaRegedei, Szórád, Veledar (46. Parvin), Stafsulaj-Suljanovic (46. Honka), Gulajev. Az első félidőben nem sok vizet zavartak a több új játékossal pályára lépő dunaszerdahelyiek, akik a szünet utáni jó cseréknek köszönhetően feljöttek, és hét perc alatt ledolgozták hátrányukat. A hajrában büntetőből ismét az osztrákok voltak eredményesek, és megnyerték a meccset. A próbajátékon lévő mindkét fiatal cseh játékos, Radek Gulajev és Ondřej Honka (Slavia B) jó teljesítményt nyújtott, az előbbi góllal mutatkozott be.
„Sérülés miatt hat kezdőembert (Labaška, Abena, Zápotoka, N'lend, Marcin, Gerich) kellett nélkülöznünk, s ez erősen rányomta bélyegét az első félidei teljesítményünkre. Még helyzetünk sem volt az első 45 percben. Megilletődötten, sok hibával futballoztunk, kaptunk két, könnyen hárítható gólt. Az elsőt szabadrúgásból, a másodikat pedig egy rossz hazaadást követően. Fordulás után a cserejátékosok feldobták a csapatot, átvettük a kezdeményezést, nagy fölénybe kerültünk, megleptük az osztrákokat. Az egyenlítő gól után is mi irányítottunk, helyzeteink is voltak. Megnyerhettük volna az Austria elleni találkozót, de a hajrában ismét teljesen feleslegesen szabálytalankodtunk, s a házigazdák értékesítették a büntetőt. A második játékrészben mutatott játékunk alapján nem érdemeltünk vereséget“ - nyilatkozta lapunknak Radványi Miklós, a dunaszerdahelyi ek másodedzője.
Asárga-kékek kedden (11.00) a vágsellyeiek ellen játszanak előkészületi meccset. Kedvező időjárás esetén a Duslo otthonában, ellenkező esetben a dunaszerdahelyi műfüves pályán.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?