Magyarország a favorit

<p>A szlovák férfi kézilabda-válogatott vereséggel (25:21 Horvátország ellen idegenben), a magyar győzelemmel (32:25 Lettország ellen otthon) hangolt a holnapi Európa-bajnoki selejtezőre.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A két csapat eddig 27-szer találkozott egymással, a mérleg egyértelműen a magyarok számára kedvező: 18 győzelem és 4 döntetlen mellett csak 5-ször könyveltek el szlovák sikert a krónikák, és közülük is csak a 2009-es szombathelyi találkozó volt tétmeccs.

A holnapi, eperjesi mérkőzésen sem Peter Dávid szövetségi kapitány gárdája az esélyes. „Tapasztalt ellenfél vár ránk csupa jó játékossal, Nagy Lászlóval az élükön. Mi csak meglepetést okozhatunk. Ha jól védekezünk, és Richard Štochl is megismétli horvátországi teljesítményét a kapuban, akkor otthon lesz esélyünk” – mondta Radoslav Antl, a válogatott balszélsője. Maga a kapitány is hangsúlyozta a hazai környezet fontosságát, az előzetes hírek szerint ugyanis telt ház, 3600 néző fogja buzdítani a kézilabdásokat. „Hangjukkal a nézők nyomás alá helyezhetik a bírókat és a vendégjátékosokat. Ráadásul a magyar keret tagjai a BL-ben is szerepelnek hétről hétre – utalt Dávid Császárék esetleges fáradtságára. – A meglepetésre képes csapat szerepe feküdhet nekünk.”

Magyar részről is tisztában vannak vele, hogy nehéz hatvan perc vár Mocsai Lajos szövetségi kapitány válogatottjára. A hétközi gyöngyösi magyar–letten kitűnően játszó Mocsai Tamás szerint a szlovákokkal mindig presztízscsatát vívnak. „Most a siker különösen fontos lenne, mert azt jelentené, hogy hatalmasat lépünk a továbbjutás felé. A csoportunkból két együttes jut ki a dániai Eb-re, és négy ponttal nyugodtabban várhatnánk az áprilisi, horvátok elleni találkozókat – mondta a balátlövő, aki szerdán nagyon jól megértette magát a posztján szerepet kapó Nagy Lászlóval és Milorad Krivokapiccsal. – Újra sikerült megosztanunk a feladatokat, hárman együtt a csapat góljainak negyedét lőttük, valamint bőven kivettük a részünket a védekezésből is. A fáradtságunkból fakadó nehézségeket a jó ütemű cserékkel hidaltuk át, és Mikler Roland kapusbravúrjai is lendítettek rajtunk a lettek ellen. Eperjesen is győzni akarunk.”

A meccset 17 órától az STV 2 és a magyar SPORT 1 élőben közvetíti. (TASR, ns, kezi.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?