Sport

Magyar válogatott - Nehéz győzelem után, Dzsudzsák és Juhász nélkül a törökök ellen

Budapest | Rendkívül nehezen megszerzett, de értékes győzelemnek értékelték az észtek elleni 1-0-ás pénteki sikert a magyar labdarúgó-válogatott játékosai. Egervári Sándor együttese kedden már a törökök ellen lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban a világbajnoki selejtezősorozatban.
MTI

2012. október 13. 12:44 "Brusztos meccs volt, de erre készültünk - idézte a fourfourtwo honlapja a tallinni összecsapáson a 75. válogatott mérkőzésén pályára lépő Juhász Rolandot, aki azonban Dzsudzsák Balázzsal egyetemben begyűjtötte a sorozatban második sárga lapját, így egyikük sem játszhat a törökök ellen.
    A találkozót a 50. válogatott fellépésén szereplő Hajnal Tamás csavarása döntötte el a második félidő elején: "Mindig nagyon jó érzés gólt rúgni, főleg ha az a győztes gól" - idézi a fourfourtwo.hu Hajnalt. - Hab a tortán, hogy ez éppen az ötvenedik válogatott meccsemen sikerült. Már Dzsudzsák beadása is remek volt, aztán amikor kifelé jött a labda, arra figyeltem, hogy jól vegyem át, ne pattanjon el. Jöttek rám a védők, és már ekkor tudtam, hogy nem szabad erőből visszalőnöm, hanem okosan kell megoldanom."
    A csereként pályára lépő Szabics Imre szerint is fontos győzelem volt a pénteki, és azt is pozitívumként említette meg, hogy a keddi ellenfél hazai környezetben vereséget szenvedett a továbbra is százszázalékos román csapattól: "Számunkra jó, hogy a törökök kikaptak hazai pályán a románoktól, mert továbbra is nagyon komoly körbeveréseket várok a csoportban. Elérhetjük a célunkat, és ki fogunk jutni a világbajnokságra."
    A válogatott a törökök elleni összecsapásra - amely Egervári Sándor 25. mérkőzése lesz szövetségi kapitányként - Dzsudzsák és Juhász kiesésével két alapemberét veszítette el. Juhász a védelem vezérének számít, míg Dzsudzsák nyolc góljával - Rudolf Gergellyel holtversenyben - az Egervári-éra legeredményesebb futballistája.
    Egervári eddigi 24 meccsén a csapat mérlege 14 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, a gólkülönbsége 49-25. Csak a tétmérkőzéseket tekintve nyolc győzelem, egy döntetlen, négy vereség, a barátságos meccseken hat győzelem, három döntetlen, két vereség a mérleg.
 

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?