Magyar úszóesélyek

Budapest/Berlin. A legfrissebb jelentések szerint 38 ország 786 versenyzője indul a vízes sportok (úszás, műugrás, műúszás, hosszútávúszás) 1,5 millió eurós költségvetéssel mától jövő vasárnapig megrendezésre kerülő berlini Európa-bajnokságán. A magyarok valamennyi műfajban érdekeltek.

Budapest/Berlin. A legfrissebb jelentések szerint 38 ország 786 versenyzője indul a vízes sportok (úszás, műugrás, műúszás, hosszútávúszás) 1,5 millió eurós költségvetéssel mától jövő vasárnapig megrendezésre kerülő berlini Európa-bajnokságán. A magyarok valamennyi műfajban érdekeltek. A hosszútávúszók a 25 km-es távon szintén már mától versengenek, de ők nem a német fővárosban, hanem a közeli Potsdamban a Templiner-folyón. Három magyar is rajthoz áll, elsőként szombaton 5 km-en Barsi Claudia és Nagy-Pál Levente rajtol, majd mindketten, s még Hegedüs Diana is érdekelt lesz másnap 10 km-en. Szlovákiát Katarína Kuníková, Martin Štefaňák és Ondrej Kutiš képviseli, mindhárman csak az 5 km-es távon indulnak.

Példa nélkülien népes, 20 tagú magyar úszóválogatott szerepel az Eb-n. Kiss László szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy Kovács Ágnes öt éve van a világ élvonalában, s most azt várja tőle, hogy ott is maradjon. A tengerentúlon egyetemista, de május óta itthon készülő olimpiai, kétszeres világ-és 7-szeres Európa-bajnok edzője, Túri György azt mondta: nem vár mindhárom mellúszó számban elsőséget tanítványától. Kovács Ágnesen kívül még az öt számban induló Risztov Éva lehet dobogós, s az ifjú tehetségek (Cseh László, Reményi Diana, Szepesi Nikolett) mellett a Spartacusban kíváncsian és nagy reményekkel várják a világ egyik leggyorsabb sprinterének, Zubor Attilának, valamint az 1987(!) óta a világ legjobb mellúszói közé tartozó, 34 esztendős Güttler Károlynak a berlini produkcióját. Az úszóversenyek a 140 millió eurós költséggel épült létesítményben hétfőn kezdődnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?