Magyar sportolókat is díjaztak

<p>Feled. A helyi kultúrházban 49. alkalommal került sor a régió (Rimaszombati és Nagyrőcei járás) legjobb sportolóinak ünnepélyes kiértékelésére, amelyen szép számmal díjaztak magyar sportolókat is. A serdülők kategóriájában a Farkas Orsolya–Baka Tamás versenytáncos pár végzett az első helyen, míg a technikai sportágak képviselői között a sportlövők taroltak: első Szabó Sándor, második Figei Tibor lett.</p>

JUHÁSZ DÓSA JÁNOS

Az ünnepélyes keretek között lebonyolított díjátadón a község polgármestere, Mihályi Gábor és a járási testnevelési szövetség elnöke, Balajthy Dezső köszöntötte a sportolókat, s az egyes kategóriák díjazása között a helyi iskolák diákjai és kulturális csoportok tarkították fellépésükkel az estet. Idén is taroltak a régióban működő sikersportágak, így a birkózás, a cselgáncs, a taekwondo, az úszás, a versenytánc, és természetesen nem hiányozhattak a végső elszámolásnál a futball képviselői sem.

A diákok kategóriájába érkezett a legtöbb jelölés (11), s a győzelmet megosztva az úszó Sofia Klementová és a birkózó Viktor Gunár szerezte meg, a második helyen a cselgáncsozó Veronika Útisová végzett, míg a dobogó harmadik helyére a taekwondozó Marek Úrek állhatott fel.

A serdülők mezőnyében hét jelölés érkezett, a névsorban volt Bial Adrián, a rimaszombati MŠK futballcsapatának 19 éves üdvöskéje is. A végső győzelmet a gömöralmágyi-rimaszombati Farkas Orsolya–Baka Tamás táncospár szerezte meg. Ők kategóriájukban tavaly országos bajnoki címet szereztek, a felnőttek között a harmadikok voltak a Szlovák kupában, s a Spanyolországban megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon a 33. helyen végeztek. A második hely a cselgáncsozó Zuzana Očenášováé, míg a képzeletbeli dobogó legalsó foka Richard Šmatlák klenóci tollaslabdázóé lett.

Kilenc jelölés – köztük volt Köböl Máté, a rimaszombati MŠK tavaly befutott középpályása és ifj. Alena Kudlíková, a rimaszombati VK Slovan röplabdázója is – érkezett a felnőttek mezőnyében. A győzelmet Roland Brosman testépítő szerezte meg, aki tavaly szlovák bajnok lett, a spanyolországi Európa-bajnokságon 5., míg a Mexikóban megrendezett világbajnokságon 4. helyezést ért el. Második a rimaszombati Lokomotíva országos ezüstérmes birkózója, Radnóti Mihály, a harmadik Ján Folk hegymászó lett.

Csapatban kilenc egyesület jelölése után 2014-ben a rimaszombati Szabadidőközpont mellett, Juraj Svoreň irányítása alatt évtizedek óta sikeresen működő cselgáncsklub bizonyult a legjobbnak, mögötte a szintén rimaszombati Falcon taekwondo klub és a Lokomotíva birkózói végeztek.

Ismét díjazták a technikai sportok legjobbjait. Három nevezésből az első két helyre két sportlövő került: Szabó Sándor mögött a második Figei Tibor lett, a harmadik helyen Ondrej Cerovský motorversenyző futott be.

Idén is kiértékelték a területi labdarúgó-szövetség legutóbbi évadját, a bajnokság legjobb csatára 20 góllal a rimajánosiak (Feled B) csatára, Roman Uhrin lett, míg a legjobb kapusnak a sajószentkirályiak hálóőrét, Demeter Richárdot választották. Elismerésben részesült sok évtizedes sportvezetői munkásságáért Jozef Slovák is. Az ünnepségen több jubilánst is köszöntöttek, így a 60 éves feledi Fábián Ferencet, a 65 éves Balajthy Dezsőt és Maksi Istvánt, valamint a területi labdarúgó-szövetség elnökét, Ján Čilíket, aki tavaly ünnepelte a 70. születésnapját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?