Magyar remények

Budapest. Az európai kupákban még érdekelt valamennyi magyar női kézilabdacsapat sikeres hétvégén jutott túl, s bizakodva várhatja a folytatást: a KEK és az EHF Kupa sorsolását ma tartják Bécsben.

Budapest. Az európai kupákban még érdekelt valamennyi magyar női kézilabdacsapat sikeres hétvégén jutott túl, s bizakodva várhatja a folytatást: a KEK és az EHF Kupa sorsolását ma tartják Bécsben.

A Bajnokok Ligájában a Ferencváros 32:20-ra kiütötte a vendég dán Viborgot, így csoportelső lett, ennek köszönhetően a negyeddöntőben viszonylag könnyebb ellenféllel, a spanyol Eliana Valenciával, nem pedig a veszélyesebbnek tartott orosz Lada Toljattival került össze.

– Nehéz lenne hibát találnom a produkciónkban. Annak örülök a legjobban, hogy miközben a dánok készültek Farkas Ágnes játékából, a többiek vállalták helyette a felelősséget és remekeltek – értékelt Németh András, a győztes együttes trénere.

A KEK-ben a Győr négygólos hátránnyal várta a visszavágót, s a rivális rosztoviak legnagyobb bánatára egykori kapusuk, Sirina Irina ütötte el őket a továbbjutástól. Egyszerűen megbabonázta honfitársnőit. Az ETO 25:17-re nyert, s a két találkozó alapján 47:43-mal bizonyult jobbnak.

Az EHF Kupában a Cornexi-Alcoa 55 percig sziporkázott a Rapid Bucuresti ellen, aztán a hajrát elrontotta, és végül örülnie kellett az egygólos, 56:55-ös összesítésbeli sikernek.

A Dunaferr szintén „„eült“ a végén a spanyol San Sebastian otthonában, de mivel igazán nem forgott veszélyben a negyeddöntőbe kerülése, a 23:20-as vereség még nem okozott gondot. A 43:41-gyel továbbkerülő dunaújvárosiak amiatt bánkódhatnak, hogy egyik legjobbjuk, a beállós Bohus Bea súlyos térdsérülést szenvedett.

u A most következő hétvége a férfiaké, számukra is a negyeddöntők következnek. A BL-ben a tavalyi finalista, s a szombati bajnoki rangadón a vendég Szegeddel szemben alulmaradó Veszprém a dán Koldinghoz, a KEK-ben a hazai éllovas Tisza-partiak a Bundesligát toronymagasan vezető német Lemgóhoz, az EHF Kupában a Dunaferr a svájci Pfadi Winterthurhoz látogat. Mindhárom mérkőzés szombaton lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?