Magyar remények

Budapest. Kedden kezdődik és vasárnapig tart San Franciscóban az év legjelentősebb öttusa-eseménye, a világbajnokság. A magyar férficsapat számára a tavalyi kimagasló teljesítmény megismétlése, a női együttesnek pedig a javítás a cél.

Budapest. Kedden kezdődik és vasárnapig tart San Franciscóban az év legjelentősebb öttusa-eseménye, a világbajnokság. A magyar férficsapat számára a tavalyi kimagasló teljesítmény megismétlése, a női együttesnek pedig a javítás a cél.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szerint a férfi versenyzők arra törekszenek majd, hogy – miként az angliai Millfieldben – egyéniben, csapatban és a váltóban is sikeresek legyenek, ennek realizálása azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek. Az idei Európa-bajnokságon a Balogh Gábor, Fülep Sándor, Sárfalvi Péter összeállítású csapat győzött, Balogh egyéniben harmadik lett, a váltó viszont csak a hatodik helyen végzett.

Kulcsár Antal, a női válogatott szakvezetője óvatosabban fogalmazta meg az elvárásait: a hagyományos csapattól és a váltótól az első három hely valamelyikének a megszerzését reméli, egyéniben pedig a hat közé kerülésben bízik. Tavaly a vb-n, illetve az ez évi csehországi kontinensviadalon a magyarok nem állhattak dobogóra.

Világbajnokságokra a férfiak számára 1949-től, a nők részvételével 1981 óta kerül sor. Váltóviadalokat 1989-től, illetve 1991-től rendeznek. A magyarok összesen 33 aranyérmet nyertek. A férfiak egyéniben 11, csapatban 14, a stafétában 6 alkalommal végeztek az élen, a nők közül ugyanez csupán Vörös Zsuzsannának (1999), továbbá a Vörös, Simóka Bea, Máthé Vivien összeállítású váltónak (2000) sikerült.

A VB-CSAPAT, FÉRFIAK, hagyományos egyéni és csapatverseny: Balogh Gábor, Horváth Viktor, Fülep Sándor, egyéni induló: Sárfalvi Péter. Váltó: Balogh, Horváth, Fülep.

NŐK, hagyományos egyéni és csapatverseny: Vörös Zsuzsanna, Füri Csilla, Simóka Bea, egyéni induló: Simóka Nóra. Váltó: Vörös, Simóka B., Máthé Vivien

A PROGRAM, július 16: női selejtező, július 17., szerda: férfi selejtező, július 18., csütörtök: női döntő, július 19., péntek: férfi döntő, július 20., szombat: női váltó, július 21., vasárnap: férfi váltó.

A tavalyi, millfieldi világbajnokság győztesei és a magyarok helyezései, férfiak, hagyományos verseny, egyéni: 1. Balogh 5604 pont, 2. Horváth 5578, ...10. Sárfalvi 5298, ...28. Fülep 4959; hagyományos verseny, csapat: 1. Magyarország (Balogh, Horváth, Fülep) 16 141 pont; váltó: 1. Magyarország (Horváth, Fülep, Kállai Ákos) 5230.

Nők, hagyományos verseny, egyéni: 1. Cook (brit) 5466 pont, ...8. Füri 5166, ...10. Vörös 5084, ...29. Vojtkó Edit 4528; hagyományos verseny, csapat: 1. Nagy-Britannia (Cook, Allenby, Lewis) 15 700 pont, ...6. Magyarország (Füri, Vörös, Szatmári Adrienn) 14 098; váltó: 1. Nagy-Britannia (Cook, Allenby, Harland) 4876 pont, ...13. Magyarország (Füri, Simóka N., Vörös) 3256.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?