Magyar női sikerek

Moszkva. Az orosz fővárosban tegnap befejeződött a vívó Európa-bajnokság. Az utolsó napon a női párbajtőrözők és a férfi kardozók csapatversenyét rendezték.

Moszkva. Az orosz fővárosban tegnap befejeződött a vívó Európa-bajnokság. Az utolsó napon a női párbajtőrözők és a férfi kardozók csapatversenyét rendezték. A nők mezőnyében, amelyben 18 együttes szerepelt, a címvédő magyarok három győzelemmel bekerültek a döntőbe, ahol semmi esélyt sem adtak a vendéglátóknak, 45:31 arányban győztek.

Az aranyérmes magyar lányok mondták – Mincza Ildikó: „Reggel egy kicsit ideges voltam, mert engem is elkapott a hasmenés, és nem tudtam, hogyan fogom bírni. A döntőben már nagyon fáradt voltam, mégis jól ment a vívás.”

Király Hajnalka: „Noha ez csak egy felkészülési állomás volt a világbajnokságra, azért a győzelemnek így is örülhetünk. Már csak azért is, mert egyéniben nem szerepeltünk jól.”

Tóth Hajnalka: „Nincs annál szebb, mint a magyar himnuszt hallgatni egy világversenyen. Remélem, hogy augusztusban, a lisszaboni vb-n is lehetőségünk lesz erre.”

Hormay Adrien: „Kívülről úgy tűnt, hogy taktikus vívásnak köszönhető az oroszok elleni győzelem.”

Női kardban is jól szerepelt a magyar válogatott, bekerült a döntőbe, de ott 45:41 arányban kikapott a Nagy Orsolya, Csaba Edina, Sznopek Gabriella, Nagy Annamária összeállítású válogatott.”

Az utolsó versenynapon a magyar férfiak sem maradtak érem nélkül. A négy között 45:38-ra ugyan kikaptak Oroszországtól, de a 3. helyért vívott összecsapáson 45:42 arányban nyertek Lengyelország ellen. A bronzérmes magyar csapat összeállítása: Ferjancsik Domonkos, Nemcsik Zsolt, Fodor Kende, Decsi Tamás.

Párbajtőrben már nem ment ilyen jól a magyar férfiaknak, a 7. helyért kikaptak Svájctól, így a Kovács Iván, Imre Géza, Fekete Attila, Boczkó Gábor összeállítású együttes nyolcadik lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?