Magyar csoportelsőség

<p>A magyar női kézilabda-válogatott 32:31-re legyőzte Spanyolországot a szerbiai Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsén, így csoportelsőként jutott a középdöntőbe.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyar válogatott remekül kezdte a meccset az olimpiai bronzérmes spanyolok ellen, három és fél perc után 4:0 volt az állás Karl Erik Böhn együttese javára, a spanyolok szövetségi kapitánya időt is kért. Ez azonban nem törte meg a magyarok lendületét, főleg, mert Herr Orsolya remekül elkapta a fonalat, több ziccert is védett. Szekeres Klára kétperces kiállítása során a spanyolok feljöhettek volna két gólra, 10:7-nél azonban Herr ismét ziccert hárított, az ellentámadásból az ezúttal is bombaformában játszó Tomori pedig gólt szerzett. Rédei-Soós labdavesztése után viszont 11:9-re módosult az eredmény, Karl Erik Böhn ekkor időt kért.

A 20. percben már csak egy gól volt a magyarok előnye, s ez pedig nem tett jót a játéknak – több lett a pontatlanság, a spanyolok pedig ki is használták ezt. A 23. percben a Ferencvárosban kézilabdázó Nerea Pena egyenlített (12:12), a spanyolok meccs eleji 29% százalékos lövőhatékonysága pedig időközben 60%-ra módosult… A félidő végjátéka azonban a magyaroké volt, elsősorban a szenzációsan védő Herrnek és a remeklő Tomorinak köszönhetően (aki az első félidőben hét gólt szórt, ebből kettőt hetesből). Az első játékrész 17:14-es magyar vezetéssel ért véget.

A második félidő spanyol góllal kezdődött, és spanyol kiállítással folytatódott – Tomorit lökték fel. Tomori rögtön lőtt egy gólt is, majd Szekeres talált be letámadásból – ez már a magyarok ötödik gólja volt ellentámadásból, míg a spanyolok csak egyszer voltak így eredményesek. Bár Pena próbálta vinni a hátán az olimpiai bronzérmest, ferencvárosi csapattársa, Tomori megállíthatatlan volt, góljai mellett remek gólpasszaival is segítette a magyarokat, akik a 37. percben 22:17-re vezettek. Ha a spanyolok kicsit felkapaszkodtak (például 23:20-ra), jött Tomori, aki három blokkoló játékos hat kezén keresztül is bődületes gólt tudott lőni. 24:20-as magyar vezetésnél, a 40. percben a spanyol szövetségi kapitány újra időt kért.

A spanyolok pedig új erőre kaptak, Szucsánszki kiállítása miatt emberelőnybe kerültek, s fokozatosan dolgozták le a hátrányukat. A 48. percben már csak egy gól volt a magyar válogatott előnye (26:25). Sejthető volt, hogy a végjáték ismét idegölő lesz. A magyarok vezettek 30:27-re is, de néhányszor elszórták a labdát… Herr Orsolya viszont bemutatott pár kiváló védést, így öt perccel a meccs vége előtt, amikor Karl Erik Böhn időt kért, 30:28 volt az állás.

Görbicz gólja a legjobbkor jött, az ellentámadást pedig a spanyolok nem tudták befejezni, mert a magyar védőfal megszerezte a labdát, a másik oldalon pedig Tomori a tizenkettedik találatával négygólosra növelte a magyar előnyt (32:28). A spanyolok időkéréssel próbálták felrázni csapatukat, Mangue és Pinedo lőtt is egy gólt, de az utolsó két percben Görbiczék már nem engedték ki a kezükből a győzelmet.

A magyarok 32:31-re nyertek, ezzel csoportelsőként zártak, s vasárnap a középdöntőben folytatják. A középdöntő pontos műsora csak a pénteken lapzárta után végződött meccsek eredményének ismeretében alakult ki. (t-bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?