Magyar bronzérem

Havanna. Már az első éremosztó napon sikerült dobogós helyezést szereznie a magyar küldöttségnek a havannai vívó-világbajnokságon: a tőröző nők egyéni versenyében Mohamed Aida harmadik lett, Varga Gabriella a 8. helyen végzett.

Havanna. Már az első éremosztó napon sikerült dobogós helyezést szereznie a magyar küldöttségnek a havannai vívó-világbajnokságon: a tőröző nők egyéni versenyében Mohamed Aida harmadik lett, Varga Gabriella a 8. helyen végzett.

A magyar tőröző negyeddöntőben az orosz Jucseva ellen nyert, majd a fináléba jutásért az egyéniben és csapatban többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vezzalival találkozott. Kettejük korábbi párharcai között akadt nem egy, amelyen a nyolc tusnyinál kisebb volt a különbség. Mohamed a feléig jól tartotta magát, ezzel együtt az történt a páston, amit Vezzali akart. Az olasz később a döntőben is magabiztosan vívott, s újabb aranyéremmel gyarapította kollekcióját. Szabó Bence szövetségi kapitány elégedett volt a megszerzett harmadik hellyel, ugyanakkor megjegyezte: egy kicsit már idegesítő, hogy mindig Vezzali nyer: „Pedig most igyekeztünk levenni Aida válláról a terhet azzal, hogy azt mondtuk neki, a nyolc közé kerüléssel jelentős lépést tett az olimpiai részvétel felé, ami ezután jön, már csak ráadás.”

Mohamed a legtöbb kijelölt Világkupa-versenyen legalább negyeddöntős volt, s így csak egy jó vb-szereplés kellett neki ahhoz, hogy kijelenthető legyen: nagy valószínűséggel utazik az athéni olimpiára.

Női tőr egyéni, negyeddöntő: Mohamed–Jucseva (orosz) 7:5

Gruchala (lengyel)–Varga Gabriella 15:2; elődöntő: Gruchala–Scarlat (román) 15:8, Vezzali–Mohamed 15:7; döntő: Vezzali–Gruchala 15:10.

Férfi párbajtőr döntő: Jeannet (francia)–Hvoroszt (ukrán) 15:12.

A magyarok helyezései: 29. Kulcsár, 31. Boczkó, 34. Kovács, 39. Fekete.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?