Ma kezdődik a hoki-vb

<p>Ma kezdődik Kölnben és Párizsban a jégkorong-vb, amelyen Kanada sorozatban harmadszor diadalmaskodhat. A szlovákoktól óriási bravúr lenne a negyeddöntőbe jutás.</p>

A torna fő favoritjának az olimpiai bajnok kanadaiak számítanak, de a tavalyi ezüstérmes finnek, valamint az oroszok, az amerikaiak, a svédek és a csehek is dobogóra kerülhetnek. A szlovák válogatott számára azonban már a negyeddöntős szereplés kivívása sem lesz könnyű, Zdeno Cíger szövetségi kapitány ugyanis tapasztalatlan együttessel, kilenc újonccal utazik a tornára.

Tavaly több neves játékos bojkottálta a válogatottat, mert nem voltak megelégedve a szövetség vezetésével. A szövetség tavaly júniusban új elnököt választott, Martin Kohút vette át az irányítást, hivatalosan a bojkottnak is vége lett – azonban a szlovák hoki történetében példátlanul egyetlen NHL-es játékos sincs a vb-re utazó keretben… Kohút egy interjúban elmondta, maga tanácsolta a játékosoknak, hogy ha nem egészségesek, nincsenek formában vagy problémájuk van a szakmai stábbal, akkor „inkább ne jöjjenek, minthogy szétverjék a csapatot”.

Az elnök úgy fogalmazott a kölni–párizsi vb-n nem az eredmény, hanem a mutatott játék lesz a fontos, azt szeretné, ha a csapat ugyanolyan hokilázba hozná az országot, mint néhány hete az U18-as együttes a hazai rendezésű korosztályos vb-n.

CÍGER KILENC ÚJONCOT VISZ A HOKI-VB-RE

Kölnben, ahol az A csoport mérkőzései lesznek, hét éve már rendeztek hoki-vb-t, a mostani csapatkapitány, Vladimír Dravecký számára az volt pályafutása első vb-je. A szlovákok akkor nem jutottak be a negyeddöntőbe, és a legemlékezetesebb eredményük a dánok elleni sokkoló, 6:0-s vereség volt. „Nem akarok emlékezni arra a meccsre” – nyilatkozta Dravecký, akinek egyébként tetszik Köln és a monumentális Lanxess Aréna, amelynek befogadóképessége 18 500 fő.

A B csoport meccseit Párizsban, az egykori Bercy-csarnokban, a ma AccorHotels Arena nevű létesítményben rendezik. Ha a vb minden meccse telt házas lenne, az 886 000 nézőt jelentene. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?