Ma jön Karhan és Greško

Pozsony. Tegnap Pozsonyban Szlovákia labdarúgó-válogatottja megkezdte felkészülését az Ausztria elleni barátságos találkozóra, melyre szerdán 20.30 órás kezdettel kerül sor Grazban.

Pozsony. Tegnap Pozsonyban Szlovákia labdarúgó-válogatottja megkezdte felkészülését az Ausztria elleni barátságos találkozóra, melyre szerdán 20.30 órás kezdettel kerül sor Grazban. Ladislav Jurkemik edző tizennyolcas keretéből ketten hiányoztak, Miroslav Karhan (Wolfsburg) és Vratislav Greško (Internazionale Milano) tegnap még bajnoki mérkőzést játszott klubcsapataikban, így csak ma csatlakoznak a többiekhez.

Az Irán elleni 3:2-es szlovák győzelemmel végződő találkozóhoz képest tíz új név szerepel Jurkemik keretében. „Olyan idegenlégiósok kaptak meghívót, akik már bizonyítottak a válogatottban. Annak ellenére, hogy új csapat van alakulóban, ki kell őket próbálnom, hogy megállapítsam, milyen a hozzáállásuk a válogatotthoz“ – mondta a szlovák válogatott szakvezetője, és hozzá- tette: „A kollektív játékfelfogás híve vagyok, senkinek sincs előre biztosított helye a csapatban, elképzelhetetlen, hogy koncepciónkat egyénekre alapozzuk”.

A keretben először kapott helyet az egykori utánpótlás-válogatott sikeres kapu védője, Kamil Čontofalský, aki 2000 nyara óta a prágai Bohemians színeiben játszik. A sikeres tavaszi rajt után a 23 éves kapus pénteken hazai pályán négy gólt kapott az Ostravától. „Balszerencsés mérkőzés volt, nem nagyon ment a játék a csapatomnak. Először kaptam meghívót a válogatottba, amennyiben lehetőséget kapok a kapuban, remélem nem okozok csalódást” – mondta Čontofalský. Németh Szilárd szombaton csak a kispadon szerepelt a Middlesbrough csapatában a Manchester United elleni aratott győztes találkozón. A 24 esztendős csatár már örül a szerdai mérkőzésnek: „Már úton idefelé gondolkodtam a válogatott szereplése fölött. Új edző irányításával biztosan más lesz a játék. Ausztria hasonló stílusban futballozik, mint mi, talán kissé agresszívebbek. Jurkemiknak biztosan megvan a saját elképzelése, és remélem, csapatunknak sikerül felülkerekednie. Az osztrákoknak szintén új edzőjük van, ilyen szempontból is érdekes lesz az összecsapás. A találkozó célja a selejtezőkre való felkészülés lesz”– szögezte le Németh Szilárd.

A válogatott keret tagjai tegnap este a téglamezei stadionban edzettek, majd a Častá–Papierničky-i szálláshelyükre utaztak. Ma délelőtt Magyarbélen, délután pedig ismét a Slovan pályáján készül Ladislav Jurkemik kerete. A kedd reggeli bemelegítő-edzés után a délelőtti órákban utazik a csapat a találkozó színhelyére, Grazba.

A szlovák válogatott kerete – kapusok: Kamil Čontofalský (Bohemians), Branislav Rzeszoto (MŠK Žilina); védők: Martin Petráš (Jablonec), Ondrej Debnár (Petržalka), Roman Kratochvíl (Inter), Vladimír Labant (West Ham United), Miroslav Karhan (Wolfsburg); középpályások: Marek Špilár (Olomouc), Rastislav Michalík (Sparta), Vratislav Greško (Inter Milano), Peter Dzúrik (Inter), Anton Šoltis (Petržalka), Igor Demon (Mönchengladbach), Marek Mintál (Žilina); csatárok: Henrich Benčík (Petržalka), Németh Szilárd (Middlesbrough), Luboš Reiter (Olomouc), Ľubomír Meszároš (Slovan).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?