Ma este ketten befejezik

Pozsony. Ma este hét óra után véget ér a jégkorong ST Extraliga alapszakasza. Az élvonal tíz csapata öt és fél hónapon át háromszor játszott – oda-vissza alapon – körmérkőzést. Tehát eléggé hosszadalmas és egyhangú volt a bajnokság első fele.

Richard Kapuš ütötte a Slovan negyedik gólját a Zvolen elleni tévés rangadón TASR-felvételKét csapat számára már kedden befejeződik az élvonalbeli pontvadászat: a sereghajtó iglóiak elbúcsúznak az Extraligától, s jövőre a második vonalban folytatják, a 9. helyezett liptószentmiklósiak is ma játsszák idei utolsó mérkőzésüket, ám ők kiharcolták a bennmaradást.

A mezőny nyolc legeredményesebb csapata, a címvédő Slovan, a Zvolen, a Košice, a Trenčín, a Skalica, a Poprad, a Martin és a Žilina a rájátszásban, azaz a március 1-jén rajtoló playoffban próbál szerencsét. Az első három helyen, valamint a hatodikon még változhat a helyzet. Szombattól a bajnok Slovan az éllovas, köszönheti ezt annak, hogy a zólyomiak a körmérkőzéses sorozat hajrájában megtorpantak, zsinórban háromszor is kikaptak.

Tegnapelőtt, a pozsonyi Ondrej Nepela Téli Stadionban – a tévé kamerái előtt – nagyon elhúzták a nótájukat, a 10:2-es vereség önmagáért beszél. Ernest Bokroš, a Zvolen vezetőedzője a szombati fiaskót követően kijelentette, megmagyarázhatatlan, ami a Slovan otthonában történt. Az alapszakasz zárófordulója előtt, egészen biztos, elbeszélget a játékosokkal, akik egyik napról a másikra mély hullámvölgybe kerültek. A zólyomiak pár nap alatt szórakozták el behozhatatlannak tűnő előnyüket. A tréner azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a klubvezetés az elmúlt heti kritikán aluli teljesítményért megbünteti a hokisokat. Pedig nem járnának rosszul a Zvolen korongozói, ha az élen zárnák a körmérkőzéses sorozatot, hiszen egymillió korona különjutalom ütné a markukat... Bármilyen eredményt is ér el a zólyomi gárda, Ernest Bokroš (korábban a Trenčínt és a Slovant irányította) távozik a kispadról. Cseh sajtóértesülések szerint a Zlín trénere lesz.

Július Šupler, a bajnok Slovan mestere elégedett védenceivel, hiszen az élen várják a mai, 54. felvonást; s ez is azt bizonyítja, felettébb jól sikerült a formaidőzítés. Amennyiben a kékek Kassáról elhozzák a három pontot, az első helyen zárják az alapszakaszt, s ez nem kis előnnyel jár a folytatásban (a jobb helyezést elért csapat rendezheti ugyanis a sorsdöntő, hetedik összecsapást).

A playoffban négy győztes meccsre játszanak, a negyeddöntőben (egy-egy játéknapon két-két összecsapást bonyolítanak le) a következő kulcs szerint alakul ki a párosítás: 1.–8. (március 1., 2., 5., 6., 9., 11., 13.) , 2.–7. (március 1., 2., 5., 6., 9., 11., 13.), 3.–6. (3., 4., 7., 8., 10, 12., 14.), 4.–5. (március 3., 4., 7., 8., 10., 12., 14.). Az már eldőlt, hogy a Trenčín végez a 4., a Skalica az 5., a Žilina pedig a 8. helyen.

Az alapszakasz utolsó, 54. fordulójának párosítása – kedd, 17.00: Žilina–Skalica (játékvezető: Ország; az eddigi találkozókon – 2:4, 6:0, 2:5, 2:2, 3:2), L. Mikuláš–Trenčín (Bodák; 1:8, 3:3, 2:8, 2:7, 2:5), Košice–Slovan (D. Konc; 2:2, 4:0, 2:4, 4:2, 4:8), Zvolen–Poprad (Findura; 4:4, 6:0, 5:3, 4:2, 1:5), Martin–Sp. N. Ves (Jonák; 0:2, 6:0, 7:2, 3:1, 5:2).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?