Ma este Csehország–Magyarország

<p>A cseh futballisták az Európa-bajnokságra készülnek, a magyar válogatott a világbajnoki selejtezőkre.</p>

Ma este (19.00) Közép-Európa egyik legjobb válogatottjának ellenfele lesz a magyar nemzeti tizenegy, Egervári Sándor csapata Prágában vendégeskedik, az ellenfél Csehország lesz. Bár a két ország futballcsapata (beleértve a csehszlovák érát is) összesen 43 mérkőzést vívott egymással, a találkozások egyre ritkultak, az elmúlt 33 évben csupán egy alkalommal futott össze Csehország és Magyarország: egy 2002-es larnakai (Ciprus) barátságos mérkőzésen a csehek 2:0-ra győztek.

Mindössze négy tétmérkőzésre került sor a két gárda között, és ezekre a találkozókra a csehek emlékezhetnek nagyobb örömmel. Az 1962-es világbajnokság negyeddöntőjében a későbbi ezüstérmes csehszlovák csapat 1:0-ra megverte Magyarországot, hét év múlva pedig egy olyan mérkőzésen diadalmaskodtak a csehszlovákok, amely sokak szerint a magyar futball hanyatlásának első állomása volt. A „marseillei csapás” során Csehszlovákia 4:1-re győzött, s ezzel Magyarország ellenében kijutott az 1970-es vébére. „A mi időnk lejárt” – mondta a lefújás után Mészöly Kálmán, az akkori csapat centerhalfja, jelenleg televíziós szakkommentátor.

A mai meccs elsősorban a csehek számára fontos, Milan Barošék az Európa-bajnokságra készülnek, ahol Oroszország, Lengyelország és Görögország várja őket a csoportkörben. Az ellenfélnél a kétezres évek elejének kiváló együtteséből négyen maradtak hírmondónak, Čech, Plašil, Rosický és Baroš képviseli a rutint a gárdában. A többiek sem fiatalok már, mindössze négy 23 év alatti focistát találunk a csapat Eb-keretében, közülük is Tomáš Necid (CSZKA Moszkva) a legismertebb név.

A magyar válogatott játékosai közül négyen nem játszanak a meccsen sérülés miatt, Lipták Zoltán és Buzsáky Ákos nem is csatlakozott a kerethez, az edzőtáborban pedig két középpályás, Hajnal Tamás és Koman Vladimir is megsérült (utóbbi várhatóan játszhat a hétfői, Írország elleni budapesti találkozón). A prágai mérkőzésen telt ház várható, minden jegy elkelt.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?