Luis Enrique távozik a spanyol labdarúgó-válogatott kispadjáról

Luis Enrique
Madrid |

Luis Enrique távozik a spanyol labdarúgó-válogatott kispadjáról, helyét segítője, Robert Moreno veszi át.

A 49 éves szakvezetőt tavaly júliusban két évre nevezték ki szövetségi kapitánnyá, ám a márciusi és a júniusi Európa-bajnoki selejtezőket is kihagyta meg nem nevezett személyes okok miatt. Szerdán Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke bejelentette: Enrique maga döntött a távozás mellett.

"Tökéletes emlékeket őrzünk meg róla. A háttérben személyes indok áll, amely tőlünk független. Ez volt a legjobb, amit tehetett" - fogalmazott.

Enrique a Sporting Gijón, a Real Madrid, majd az FC Barcelona futballistája volt, vezetőedzőként pedig az AS Romát, a Celtát és a Barcelonát irányította.

Enrique előtt az oroszországi világbajnokságon ideiglenes kapitányként korábbi madridi csapattársa, Fernando Hierro vezette a nemzeti csapatot.

Moreno korábban segédedzőként dolgozott, s a 2017/18-as idényt leszámítva végigkísérte Luis Enrique tréneri pályáját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?