Luis Enrique: „Akár hat gólt is lőhetünk”

<p>A Dortmund a Benficát, a Barcelona a Paris St. Germaint fogadja ma este (20.45) a labdarúgó BL-nyolcaddöntő visszavágóján.</p>

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Barcelona meglepetésre 4:0-ra elvesztette az első meccset, ekkora hátrányt még egyetlen csapatnak sem sikerült ledolgoznia az első számú kupasorozatban. Messiék azóta zsinórban négy bajnokit megnyertek, és csodára készülnek a párizsiak ellen.

„Ha egy csapat négy gólt tud szerezni ellenünk, akkor mi akár hatszor is betalálhatunk – mondta Luis Enrique a tegnapi sajtótájékoztatón. – A párizsi meccs eredménye egyértelmű volt, de ez a kieséses szakasz, így az csak a párharc első felvonása volt. Nincs veszítenivalónk, csak nyerhetünk.”

„Pokol vár ránk a Camp Nouban, de bízunk magunkban. Ha van egy csapat, amely 0:4-ről is fordítani tud, az a Barcelona, ám nem ellenünk” – szögezte le Blaise Matuidi, a PSG középpályása.

A két csapat 2013-ban és 2015-ben is találkozott egymással a kieséses szakaszban, s mindkétszer a Barcelona került ki győztesen a negyeddöntős párharcból. Ha a katalánok kiesnek, tíz év után nem lesznek ott a legjobb nyolc között.

A Dortmund Lisszabonban 1:0-ra kikapott a Benficától, és nagy esélye van a továbbjutásra. A Borussia a Leverkusen elleni bajnokin 6:2-es győzelemmel hangolt a BL-visszavágóra. A hazaiak nem számíthatnak az anyagcsere-problémával küzdő Mario Götze mellett egy másik válogatott játékosra, Marco Reusra sem, mivel szombaton hajlítóizom-sérülést szenvedett.

„Tele vagyunk önbizalommal” – lelkendezett Thomas Tuchel vezetőedző, hozzátéve, hogy az utóbbi időben nagyot lépett előre a csapata. A dortmundiak már a BL csoportszakaszában is rendkívül gólerősnek bizonyultak, 21 találattal rekordot döntöttek, a lisszaboni nyolcaddöntős találkozón viszont kidolgozott helyzeteik ellenére nem sikerült bevenniük a kaput.

„Nem tartunk az ellenféltől, arra összpontosítunk, hogy nekünk mit kell tennünk” – nyilatkozott magabiztosan Rui Vitoria, a Benfica mestere. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?