Ľubo Michalík és a saját nevelések vitték a prímet Galántán

galanta
Galánta |

A vártnál gyengébb őszi szezont tudhatnak maguk mögött a galántaiak, akik a nyugat-szlovákiai III. fociligában a 14. helyről várják a tavaszi folytatást. Az utánpótláscsapatok azonban remekül szerepelnek, egy többéves tudatos építkezés eredményeképp mindkét ificsapat a II. ligába jutásért küzd.

Nagy reményekkel vágtak neki az idei bajnoki szezonnak a Vladimír Bertók vezette galántaiak, de az őszi idényben több mérkőzés sem úgy alakult, ahogy szerették volna. Az első győzelmükre egészen a hetedik fordulóig kellett várni, amikor a nagyszombati fakót verték 2:0-ra. 
Több felesleges pontvesztés és elkerülhető kapott gólok után végül négy-négy győzelem és döntetlen mellett hét vereség áll a nevük mellett a tabellán. A vezetőség ennek ellenére bízik a csapatban és valószínűleg jelentősebb változások nélkül vág neki a tavaszi szezonnak.

„Nem vagyunk elégedettek a tabellán elfoglalt helyezéssel, a rajt előtt ennél egyértelműen jobb eredményekre számítottunk – értékelt Takáč Zsolt klubelnök. – Még nem tudjuk, hogy a jelenlegi edzővel vágunk-e neki a téli felkészülésnek, ebben az ügyben még több forgatókönyv létezik, de a játékoskeretben várhatóan nem lesznek radikális változások. Az utolsó fordulóban remek játékkal sikerült legyőznünk a listavezető Myjavát, akik addig csak kétszer kaptak ki. Az a mérkőzés megmutatta, hogy a csapatunk egyértelműen többre hivatott, éppen ezért a folytatásban szeretnénk jelentősen javítani a jelenlegi helyezésen, tavasszal az első nyolcat tűztük ki célul.ˮ

A nyártól a galántaiakat erősíti a 36 éves, nyolcszoros szlovák válogatott Ľubomír Michalík is, aki csapatkapitányként igazi vezéregyénisége lett a csapatnak. „Az őszi szezon teljesítményei közül elsősorban Michalíkét szeretném kiemelni, aki tapasztalatával rengeteget segített a csapatnak. Saját nevelésű 18 éves kapusunk, Németh Krisztián is remek védésekkel hívta fel magára a figyelmet, valamint két másik fiatal tehetségünk, Lenárt Ádám és Filip Rajt is kiváló szezont tudhat maga mögött. Rajtuk kívül Kristián Pajer, Tóth Mário és Tomáš Tvrdý is dicséretet érdemel teljesítményéért.ˮ

Galántán az elmúlt hónapokban megkülönböztetett figyelem illette az utánpótláscsapatok szereplését: az ifik III. ligájában az U19-esek és az U17-esek is a feljutásért küzdenek, előbbiek a 3., utóbbiak a 2. helyről várhatják a tavaszi rajtot. „Ami az ifiket illeti, most lehetünk tanúi egy ötéves projekt betetőzésének, mindkét csapatunk pontrekorddal zárta az őszt. Abszolút prioritásként kezeljük az ificsapataink szereplését, mindenképp szeretnénk, ha sikerülne feljutniuk a II. ligábaˮ – tette hozzá Takáč Zsolt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?