Lobotka: Kedvem lett volna megtapsolni Messit

Stanislav Lobotka

A szlovák labdarúgó-válogatott szombaton Rijekában a horvátok ellen, majd kedden, hazai pályán Azerbajdzsán ellen lép pályára a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Stanislav Lobotka és a válogatott csapatkapitánya, Marek Hamšík a somorjai gyülekezőn beszélt erről a két sorsdöntő mérkőzésről is.

Marek Hamšík, a kínai bajnokságban szereplő Talien Ifang játékosa már több hete nem játszott tétmérkőzést, így kipihenve érkezett a somorjai gyülekezőre. „Már nagyon várom az elkövetkező két mérkőzést. Az utóbbi időben egyénileg edzettem a klub kondiedzőjével. A horvátok elleni első mérkőzést már el is felejtettük. Arról a meccsről semmit nem szabad magunkkal vinni a szombati összecsapásra. Azóta és azelőtt is jó teljesítményt nyújtottunk, és jó meccseket játszottunk, azokból kell építkeznünk.”


Stanislav Lobotka, a spanyol élvonalban szereplő Celta Vigo középpályása is hasonló véleményen van. „Személy szerint én már el is felejtettem a szeptemberi meccset, ahol 4:0-ra kikaptunk a horvátoktól. Nem csinálok belőle tragédiát. A horvátok a 2018-as vb-n ezüstérmet szereztek, majd utána a Nemzetek Ligájában az első mérkőzésükön 6:0-ra kikaptak Spanyolországtól, ez is mutatja, hogy mindegyik mérkőzés más.”
Pavel Hapal a hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, biztos abban, hogy a szlovák válogatott nem fog még egyszer olyan rossz teljesítményt nyújtani, mint a szeptemberi horvátok elleni vereség alkalmával. Pont ezért bízik a pontszerzésben. Erre a felvetésre Lobotka mosolyogva így válaszolt: „Ha nagyon rosszul fogunk játszani, de mégis nyerünk és továbbjutunk, akkor azzal is mindenki elégedett lesz. Természetesen sokkal jobb teljesítményt akarunk nyújtani, mint azon a mérkőzésen.”


„Nem gondolom, hogy Domagoj Vida és Dejan Lovren hiánya érzékenyen érintené őket. A horvátoknak a kispadja is komoly minőséget képvisel, így nem bízhatunk abban, hogy ez megzavarná őket. Csakis kiemelkedő teljesítménnyel hozhatunk el Rijekából pontot, pontokat” – mondta Hamšík, az olasz Napoli egykori középpályása. Lobotka is azon a véleményen van, hogy a két hátvéd hiánya nem fogja befolyásolni a horvátok teljesítményét, hiszen a keret tagjai minden héten topbajnokságokban és a Bajnokok Ligájában szerepelnek, valamint komoly tapasztalatuk van válogatott világversenyekről is. 


A Celta Vigo a hétvégén a Barcelona otthonában játszott bajnoki mérkőzést, amelyen a hazaiak simán, 4:1-re győztek, Lionel Messi mesterhármast rúgott. Lobotka arról is beszélt, hogy milyen az argentin támadó ellen játszani. 
„Amikor a második szabadrúgást is belőtte, kedvem lett volna megtapsolni. Igaz, hogy az ellenfele voltam akkor, de el kellett ismernem, hogy ami szép, az szép. Messi egy zseniális játékos, aki felismeri az olyan apróságokat is, amikor egy kapus csak egy picit is rosszul helyezkedik.”
Lobotkának ugyan biztos helye van a klubcsapatában, de a Celta Vigónak koránt sem megy olyan jól a bajnokságban, az utolsó öt meccsét elvesztette. „Az utolsó mérkőzéseken nem jönnek az eredmények, ez tény, de minden alkalommal jól játszottunk. Sajnos nem volt megfelelő a taktikánk sem, felívelgettük a labdákat a támadóinknak, holott ehhez nincs megfelelő játékosunk. Nekünk kombinatív játékot kellene játszanunk. De addig, míg nem élet-halálról van szó, nem aggódom, optimista ember vagyok.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?