Lobotka: Az egész szlovák nemzetnek sokat jelent ez a siker

svk.bel20240617

A szlovák válogatott Belgium elleni győzelme után Francesco Calzona szövetségi kapitány, a meccs emberének választott Stanislav Lobotka és a belgák mestere, Domenico Tedesco értékelt.

„Tudtuk, hogy eljön majd az a nap, amikor kikapunk. Ha választhattam volna, akkor ezt inkább az egyik barátságos meccsünkre időzítettem volna – kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót Domenico Tedesco. A belgák szövetségi kapitánya arra utalt, hogy csapata legutóbb a 2022-es világbajnokság csoportkörében, Marokkótól szenvedett vereséget. – Teljesen más lett volna a mérkőzés, ha az első helyzeteinket kihasználjuk és miénk lett volna az első gól. Számítottunk rá, hogy az ellenfél jól szervezett letámadással készül ránk, és a széleken bonthatjuk meg őket. Ha összességében nézzük, ez sikerült is, voltak labdaszerzéseink, helyzeteink. Az ellenfél kapujáig nem játszottunk rosszul, ott azonban kihagytuk a helyzeteinket. A szünetben változtattunk is a támadók helyezkedésén, de ez sem volt elég” – beszélt a taktikáról Belgium olasz szövetségi kapitánya. A szakember szerint nincs oka, hogy külön is elbeszélgessen a több ziccert is elrontó Lukakuval, hiszen a támadó tudja, hogyan kell gólt szerezni, és igazából lőtt is kettőt, de azokat nem adták meg.

A mérkőzés legjobbjának Stanislav Lobotkát választották. A trófea átvétele és egy-két interjú után a középpálya motorja is megérkezett az újságírók elé, ahol arra is ügyelnie kellett, hogy hová teszi és merre fordítja a kapott kis trófeáját. „Nemcsak nekem és a csapatnak, de az egész szlovák nemzetnek sokat jelent ez a siker. Megmutattuk, hogy van értelme az elvégzett munkának és az edzőnk elképzelései működnek, ha mindenki hisz benne. A szurkolók támogatására is szükségünk volt, a második félidőben kellett a pluszenergia, amit adtak. Jó lenne, ha a selejtezők során is így mögöttünk állna mindenki, hiszen együtt nagy dolgokra lehetünk képesek. Persze ma szerencsére is szükségünk volt, de ezt a játékot kell folytatnunk és nemcsak jó taktikára, de a szívünkre is építeni kell” – foglalta össze a mérkőzést a Napoli 29 éves középpályása.

„Minden erőnkre szükségünk volt, hogy nyerni tudjunk, de boldog vagyok, hogy sikerült. Számítottunk rá, hogy a második félidőben az ellenfelünk majd beszoríthat minket, hiszen ők a világ topcsapatai között vannak, de nem féltünk tőlük. Feltérképeztük őket, de így is sok gondot okoztak nekünk. Nagyon örülök, hogy az a munka, amit a srácok nap mint nap elvégeznek, egy ilyen győzelemben köszönt vissza. Nem gondolom, hogy ez lett volna az eddigi legjobb teljesítményünk, a portugálok ellen vagy egy-egy felkészülési mérkőzésen is jól játszottunk” – elemzett kollégájánál tömörebben Francesco Calzona, aki először énekelte a mérkőzés előtt a szlovák himnuszt, amiért meg is kapta a szlovák újságírók elismerését. – Jó látni, hogy egy ilyen kis országból, mint Szlovákia, ennyien eljöttek. Ha felnéztem a lelátóra, nem csak férfiakat, hanem gyerekeket, nőket, egész családokat láttam. Nagy élmény volt ezt átélni velük” – zárta az olasz tréner.

Szlovákia legközelebb pénteken, 15 órától Ukrajnával mérkőzik Düsseldorfban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?