Lleyton Hewitt a trónon

Sanghaj. A férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáján két óra 13 perces drámai csatában Andre Agassi kikapott Juan Carlos Ferrerótól, ezzel kiesett. ĺgy biztos, hogy Lleyton Hewitt az év végi világelső, vagyis őrzi tavaly megszerzett trónját.

Sanghaj. A férfi teniszezők 3,7 millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáján két óra 13 perces drámai csatában Andre Agassi kikapott Juan Carlos Ferrerótól, ezzel kiesett. ĺgy biztos, hogy Lleyton Hewitt az év végi világelső, vagyis őrzi tavaly megszerzett trónját.

A sorsdöntő összecsapáson parádés megoldásokat láthatott a közönség, igaz időnként érthetetlen hibákat is. Ebben az „életéért küzdő” Agassi járt az élen. Az amerikai világsztár a 3. játszmában 4:4-nél két breaklabdát hibázott el, s mint később kiderült, ez végzetes volt. Hiába hárított ugyanis 4 meccslabdát, a tie-break hajrájában egy kettőshiba megpecsételte sorsát. Ferrero sikere azt is jelenti, hogy a másik kvartettben veretlen Carlos Moyá után a svájci Roger Federer is a legjobb négy közé jutott az utolsó forduló eredményeitől függetlenül.

Az elődöntő kapujába érkezett Roger Federer, miután másfél óra alatt legyőzte a nyitókörben Andre Agassit felülmúló Jiří Novákot. A szinte végig jobban adogató Federer remek játékkal villámgyorsan megnyerte az első játszmát, majd némi bizonytalankodás miatt elveszítette a másodikat. A harmadik szettben azonban már újra a svájci tehetség irányított, megérdemelten győzött a színvonalas találkozón.

A régi-új világelső Lleyton Hewitt nagy küzdelemben legyőzte a csupán másfél játszmán át brillírozó orosz Marat Szafint, így a második továbbjutó hely sorsa csak ma dől el a Vörös-csoportban.

EREDMÉNYEK: Arany-csoport, 2. forduló: Federer (svájci)–Novák (cseh) 6:0, 4:6, 6:2; Ferrero (spanyol)–Agassi (amerikai) 7:5, 2:6, 7:6. Az állás: 1. Federer 2 győzelem, 2. Novák 1 (3:2), 3. Ferrero 1 (2:3), 4. Agassi 0.

Vörös-csoport, 3. forduló: Hewitt (ausztrál)–Szafin (orosz) 6:4, 2:6, 6:4. Az állás: 1. Moya 2 győzelem (4:0), 2. Hewitt 2 (4:4), 3. Costa) 1, 4. Szafin 0. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?