Litvánia–Szlovákia: Kozák szerint előny a műfüves pálya

<div>Ha meg szeretné őrizni második helyét az F csoportban a szlovák labdarúgó-válogatott, ma (20.45) mindenképp győznie kell Litvániában.&nbsp;</div>

Szlovákia jelenleg kilenc ponttal áll a tabella második helyén, mögötte azonban ott nyomulnak a szlovének (8 pont), a skótok (7 pont) és mai ellenfelük, a litvánok is (5 pont). A vb-selejtezők második felének kezdetén a szlovákok nagyon örülnének egy hasonló győzelemnek, mint tavaly novemberben Nagyszombatban: akkor két vb-selejtezős vereség után kellett talpra állniuk, amit az a litvánok elleni önbizalomnövelő 4:0-val meg is tettek. „A selejtezősorozatban akkor először nem volt hiányzónk. Most Matúš Kozáčik kapust, Juraj Kuckát és Adam Nemecet biztosan nélkülöznöm kell” – szögezte le Ján Kozák, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki a találkozó után fogja aláírni a 2020-as Eb-selejtezős ciklus végéig szóló szerződés-hosszabbítását. A 63 éves szakember megkönnyebbült, amikor kiderült, a kisebb sérüléssel bajlódó Michal Ďuriš tudja vállalni a játékot, mellette ugyanis csak Albert Rusnák számít vérbeli csatárnak. Bár Edgar Jankauskas, a litvánok szövetségi kapitánya szerint a támadók hiánya nem hátrány a szlovákoknak. „Így sem fogják feladni a stílusukat, ráadásul sok fiataljuk van a keretben. Minden eshetőségre fel kell készülnünk” – nyilatkozta Jankauskas a litván szövetség honlapjának.  A Vilniusban várható körülményekhez, elsősorban a műfűves pályához a szlovákok is igyekeztek alkalmazkodni, a Somorján elkezdett felkészülés után az utóbbi napokban a zsolnai műfüvön gyakoroltak. „Ez a borítás ideális a mi játékstílusunkhoz. Kreatív, technikás játékosaink vannak, akik érvényesülhetnek a műfüvön, szerintem ez a mi előnyünk lesz – jelentette ki Kozák, akinek optimizmusa vélhetően a litvánok nem épp eget rengető formájának is köszönhető. A balti csapat legutóbbi három meccsén gólt sem rúgott – Anglia 2:0 (selejtező), Csehország 3:0 (barátságos meccs), Szlovákia 4:0 (selejtező) –, s utolsó nyolc meccsén csak egyszer tudott győzni, akkor is nyögvenyelősen és némi bírói segédlettel (Málta, 2:1). Mindez Litvánia világranglistán elfoglalt 104. helyén is tükröződik, a szlovákok 83 pozícióval (21.) előzik meg riválisukat, akikkel eddig háromszor találkoztak: az említett novemberi meccsen kívül a 2014-es vb-selejtezőkön mindkétszer 1:1-re végzett a két csapat. „Emlékszem az öt évvel ezelőtti vilniusi nehéz meccsre, az 50. perctől emberhátrányban játszottunk. Most sem lesz könnyű. Két vereséggel kezdtük a sorozatot, de aztán zsinórban háromszor nyertünk, remélem, megőrizzük a csoportban a második helyet” – mondta a szlovák szövetség honlapjának Michal Ďuriš. A mérkőzést a német Manuel Gräfe vezeti, és az STV 1 élőben közvetíti. A szlovákok várható összeállítása: Dúbravka–Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan–Škriniar, Greguš–Mak, Hamšík, Weiss– Ďuriš. (ot, tasr)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?