Lisziék is feladták...

Nouakchott. Kellemetlen közjáték zavarta meg a 26. Dakar-rali versenyzőit a mauritániai határon, ahol fegyveres katonák áthaladási díjat követeltek tőlük. „Leállítottam a motort, és feltettem a kezem. Járművenként 50 dollárt kértek minden autóstól, motorostól és kamionostól.

Nouakchott. Kellemetlen közjáték zavarta meg a 26. Dakar-rali versenyzőit a mauritániai határon, ahol fegyveres katonák áthaladási díjat követeltek tőlük. „Leállítottam a motort, és feltettem a kezem. Járművenként 50 dollárt kértek minden autóstól, motorostól és kamionostól. Még sosem voltam ilyen helyzetben, így szó nélkül fizettem” – mesélte a kétszeres győztes japán Maszuoka Hirosi.

Roger Kalmanovitznak, a viadal szóvivőjének a tájékoztatása szerint a döntés hátterében az ország központi vámhivatala áll. „Korábban megbeszéltük a vezetőséggel, hogy a rali résztvevőire nem vonatkozik a sarc, de a távolabbi határátkelőhelyeken nem mindenütt értesültek erről” – tette hozzá. A fővárosban, Nouakchottban egy magas rangú tisztségviselő csak annyit mondott: nem örül a közjátéknak.

A Liszi László, Rack György (Mitsubishi Pajero) páros is feladta műszaki hibák miatt a 26. Dakar-ralit, így az autósoknál a magyarok közül már csak a Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Frontera) kettős maradt versenyben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?