Ligetvári: "Játsszunk még kicsit a ház pénzén"

kézi

A címvédő Dániával játszik szerdán (18.00) a stockholmi negyeddöntőben a magyar férfikézilabda-válogatott a világbajnokságon.

A magyarok a kristianstadi csoportkört és a göteborgi középdöntőt is két győzelemmel és egy vereséggel zárták, a legjobb nyolc közé jutásukkal ráadásul kiharcolták az olimpiai selejtezős részvételt is.

A balátlövő Ligetvári Patrik hasonlata szerint ezzel már megnyerték a jackpotot az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. „Minden teher lekerült rólunk. Olyan érzésünk van, mintha Las Vegasban megnyertük volna a jackpotot, de a tulajdonos azt mondja, hogy még játsszunk egy kicsit a ház pénzével – nyilatkozta az MTI-nek a balátlövő.

Ligetvári először 2017-ben szerepelt világversenyen, éppen akkor, amikor a világbajnokság nyolcaddöntőjében a magyar csapat óriási meglepetésre 27:25-re legyőzte az olimpiai címvédő Dániát. A skandinávok azóta nem veszítettek vb-mérkőzést, sorozatban 24 győzelemnél és egy döntetlennél tartanak, ezzel beállították Franciaország vb-rekordját.

Nagyon meghatározó élmény volt a za meccs. Az elején még mindenki ellenünk szurkolt, a francia drukkerek is a dánokkal voltak, de az 50. perctől ez az egész megfordult, és a franciák is nekünk szurkoltak, mert látták, mekkora szívvel-lélekkel küzdünk a pályán – idézte fel a hat évvel ezelőtti találkozót a Veszprém balátlövője.

Ligetvári ott volt a legutóbbi magyar–dán meccsen is, ami 24:24-es döntetlenre végződött a 2020-as Európa-bajnokság csoportkörében. A játékos felidézte, akkor Malmőben az ellenfél a szurkolói miatt szinte hazai pályán játszhatott, és vélhetően szerdán is ez vár a magyarokra.

A dán válogatott (amely az utóbbi évek során nem sokat változott) történelmet írhat: még egyetlen országnak sem sikerült zsinórban három vb-t nyernie. Mikkel Hansenéknek erre most minden esélyük megvan: az eddigi hat találkozójuk közül csak a horvátok ellen izzadtak meg (32:32), a többi esetben viszonylag könnyen nyertek, a csoportkörben például 13 gólos volt a legkisebb győzelmük... A csapatban remekül ötvöződik a tapasztalat és a fiatalos hév, Hansen, Landin vagy Lindberg rutinjához – és továbbra is a legmagasabb szintű teljesítményéhez – az új generáció is felnőtt, élén Mathias Gidsellel, a tokiói olimpia torna legértékesebb játékosával.

Úgy vagyunk vele, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Kaptunk egy hatalmas esélyt, amiért kőkeményen megdolgoztunk. Szeretnénk ezzel élni, és nem megállni, hanem mindent kiadni magunkból, nehogy az maradjon bennünk, hogy nem tettünk meg mindent – jegyezte meg Bóka Bendegúz, a magyar csapat balszélsője, hozzátéve, előny lehet számukra, hogy némileg frissebben tudnak majd belemenni a mérkőzésbe, mert egy kicsit pihentebbek a dánoknál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?