Lewis Hamilton, a megingathatatlan

Ugyan a szezon utolsó két futamára leeresztett Lewis Hamilton („a bajnoki győzel-mem után sokat buliztam, ilyenkor ez természetes”), mégis a stabilitás volt az egyik döntő tényező negyedik vb-címe megszerzésében.Hamilton ugyanis megismételte Michael Schumacher 2002-es bravúrját, azaz a szezon összes

Ugyan a szezon utolsó két futamára leeresztett Lewis Hamilton („a bajnoki győzel-mem után sokat buliztam, ilyenkor ez természetes”), mégis a stabilitás volt az egyik döntő tényező negyedik vb-címe megszerzésében.

Hamilton ugyanis megismételte Michael Schumacher 2002-es bravúrját, azaz a szezon összes futamán pontszerző helyen zárt. Paradox módon épp a vb-elsőségét bebiztosító Mexikói Nagydíjon végzett a legrosszabb, kilencedik helyen, de emellett a kisiklás mellett egy azeri ötödik pozíció volt a legroszszabbja.

Pedig a 32 éves brit pilóta is átélt kisebb hullámvölgyet, a félidei spielbergi verseny után már húszpontos hátránya volt Sebastian Vettellel szemben, és a Hungaroring után még a nyári szünetre is 14 pont mínusszal ment a némethez képest. Aztán – egyebek mellett – áttért a vegán étrendre, és megingathatatlanná vált, a következő hat futamból öt győzelem, egy második hely volt a mérlege, azaz 98%-os mutatót produkált.

„A Mercedes jobb és gyorsabb volt, elég megnézni az eredményeket” – nyilatkozta sportszerűen Vettel, Hamilton egyetlen valós riválisa, akit Ferrarija épp a szezon legfontosabb időszakában hagyott cserben párszor. És, bármennyire meglepő, a hidegvére is. Vettel Bakuban a safety car mögött hirtelen fékező Hamiltonra húzott rá bosszúból, ezért megbüntették (a biztosnak tűnő futamgyőzelem 25 pontja helyett így lett 12), s Szingapúrban is elkerülhette volna a Räikkönennel és Verstapennel való összeakadást a rajt után (amivel utat nyitott Hamiltonnak a győzelemhez).

A pályán kívül viszont továbbra is maximálisan higgadt tudott maradni a szintén négyszeres világbajnok. „Frusztráló, ha nem tudunk befejezni egy-egy versenyt, másrészt voltak olyan futamaink, amiket reálisan fel kellett volna adnunk, mégis behúztuk őket, például Bahreinben vagy Magyarországon, ahol gyakorlatilag felmondta a szolgálatot az autó” – tette hozzá Vettel.

S hogy hogyan viszonyul Hamilton ahhoz, hogy a negyedik bajnoki címével utolérte az örökranglistán a németet? „Természetesen nagyon jólesik, amikor azt mondják, Lewis Hamilton, a Forma–1 négyszeres világbajnoka, de én továbbra is teljes szívvel fogok versenyezni. Mindig is az volt a célom, hogy a háromszoros győztes Ayrton Sennát beérjem, és most sem lebeg a szemem előtt Schumacher hét elsősége” – hűtötte le a hangzatos szalagcímben reménykedő újságírókat Hamilton, hozzátéve, szerinte 2018-ban rajta kívül három pilóta szólhat bele az élharcba.

„Fernando (Alonso) a legkeményebb, maximálisan tisztelni kell őt, ha vele küzdünk, tényleg jól kell játszani a kártyáinkkal. Max (Verstap-pen) versenyzési készségei is nagyon meggyőzőek, cso-

dás dolgokat csinál, és rengeteget fog fejlődni. Ami pedig Sebastian (Vettel)t illeti, az idei tapasztalatok alapján azt mondhatom, ha több teret kap, nehéz lesz megverni” – jósolt Hamilton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?