Lévai futó lett a Race Trial Lobad 2016 abszolút győztese

Libád/Béla |

<div>A meteorológiai előrejelzésektől tartva a Race Trial Lobad 2016 szervezői úgy döntöttek, 13 óra helyett 11 órára teszik a szombati verseny időpontját. A futók ragyogó napsütésben állhattak rajtvonalhoz.</div><div>&nbsp;</div>

A szombati kánikula sem szegte kedvét annak a 169 versenyzőnek, aki részt vett a Race Trial Lobad 2016 néven meghirdetett rendhagyó futóversenyen. Az öt kilométeres, akadálypályával keresztezett távot a leggyorsabb résztvevő 26 perc 30 másodperc alatt teljesítette. „A versenyen egyéni kategóriában 38 férfi és 23 nő indult. A csoportversenyben 18 csapat áll rajtvonalhoz 108 versenyzővel. Az abszolút győztes a lévai Adam Šebo lett, akinek mindössze 26 perc 30 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy teljesítse a versenytávot. A nők között Sabina Tlacháčová volt a leggyorsabb 30 perc 4 másodperccel. Csapatversenyben a poprádi Alfa Team bizonyult a leggyorsabbnak” – tájékoztatta lapunkat Esztergályos Szilvia, Libád polgármestere. A rendhagyó futóverseny Libád 13. századi nevéről kapta a nevét. A falu első írásos emléke 1247-ből származik. Ebben a községet Lobád néven említik. 1294-től már Libádként, a Libádi család birtokaként jegyzik. A versenyt Libád és a szomszédos település, Béla, valamint a bélai kastélyszálló hagyományteremtő szándékkal hirdette meg.  „Szerettük volna kihasználni a község fekvését és természet adta lehetőségeit. A hagyományos futóversenyt falusi hangulatot idéző erőpróbákkal tettük élvezetesebbé, egyedivé és emlékezetessé” – magyarázta Libád polgármestere. A mezőny a bélai kastélyszállóból rajtolt és itt is ért véget a verseny. A versenyzőknek a libádi focipályán 15 akadályt kellett leküzdeniük. „A pályával és a versennyel is nagyon elégedettek voltak a résztvevők, mint mondták: nagyon magasra tettük a mércét. Hálásak vagyunk a támogatóknak és az önkénteseknek is, akik segítettek a rendezvény előkészületeiben és lebonyolításában. Bízom benne, hogy a következő versenynek is legalább ilyen sikere lesz” – mondta Esztergályos Szilvia. Az Új Szó a rendezvény médiatámogatója. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?