Lesz-e öregfiúk ligája?

Kassa. A Hernád-parti városban napjainkban mélyponton van a labdarúgás. Az 1. FC csapata jelenleg a II. Liga sereghajtója. A Lokomotíva pedig egy emelettel lejjebb, a III. liga kelet-szlovákiai csoportjában játszik alárendelt szerepet.

Kassa. A Hernád-parti városban napjainkban mélyponton van a labdarúgás. Az 1. FC csapata jelenleg a II. Liga sereghajtója. A Lokomotíva pedig egy emelettel lejjebb, a III. liga kelet-szlovákiai csoportjában játszik alárendelt szerepet. Információink szerint az egykori kassai futballászok, akik annak idején a közös cseh-szlovák ligában a legjobbak közé tartoztak, most azt fontolgatják, hogy hosszú lejáratú bajnokságot szerveznek az öregfiúk korosztályának. A mostani 1. FC elődjeként ismert VSS mezében vitézkedő labdarúgók jelenleg is rendszeresen edzenek, barátságos mérkőzéseket játszanak. Legutóbb például idegenben 3:1-re kaptak ki Podbrezová csapatától. A kassai csapat egyébként a következő összeállításban szerepelt: Švajlen–Futáš, ifj. F. Králka, Battyányi, Kondáš, id. F. Králka, Kunzo, ánássy, Pillár, Hromý, L. Vasil. Csereként a következők avatkoztak még játékba: P. Králka, Čislák, Csákváry, Martinček és Pohly. A vendégek becsületgólját L. Vasil szerezte. Csupán a rend kedvéért említjük meg, hogy a VSS egykori hírességei közül egyéb elfoglaltsága miatt nem tarthatott a kollektívával Boroš, illetve az edzősködők Hoholko, Lipnický, Štafura összetételű hármasfogata. A veteránok körvonalazódó ligájáról a bajnokságot előkészítők egyike, F. Králka a következőket nyilatkozta: „Rajtunk kívül még városunk másik együttese, a Lokomotíva képviselné a régió központját. Az egykori élvonalbeli csapatok közül még Prešov, Humenné és Bardejov is élénk érdeklődést tanúsít a tervezet iránt. A varannóiak, iglóiak és a tőketerebesiek részvételére is számítunk, velük együtt tehát nyolc-kilenc csapat küzdene a bajnoki címért. Korosztályos versenyről lévén szó, a résztvevők legalsó korhatára 35 év. Szeretnénk mindenki számára elfogadható játéknapot találni, hiszen az öregfiúk túlnyomó többsége szakvezetőként dolgozik a térség klubjainál. Nem nagyképűségből mondom, az egykori hírességek párharcai alighanem közönségvonzónak bizonyulhatnának – foglalta csokorba elképzeléseit az érdekesnek, hasznosnak ígérkező kezdeményezés egyik zászlóvivője. (kk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?