Lerohanták az ellenfelet

Győr. A várakozásnak megfelelően a kontinensviadal nyitómeccsét különösebb megerőltetés nélkül, könnyedén hozta a magyar női kézilabda-válogatott. Nem csoda, ha a csapat egyik legjobbja, a Dunaferr 27 éves irányítója, Ferling Bernadett folyamatos mosoly kíséretében nyilatkozott a 32:22-re megnyert fehéroroszok elleni feszültségoldó és önbizalom-erősítő nyitányt követően.

A világos mezben játszó magyar válogatott két győzelemmel kezdte a kontinensviadaltOrigo-felvételÚgy tűnt, hogy leginkább a gyors ritmusváltások zilálták szét az egyébként a papírforma alapján is jóval gyengébb beloruszokat...

Hát igen, tudtuk, hogy nagyon fáradt lesz az ellenfél, hiszen a meccs napján csak éjfél után érkezett meg. Éppen ezért az elején próbáltunk minél gyorsabb iramban játszani, és mire a fehéroroszok kezdték volna felvenni az általunk diktált ritmust, eltelt az első félidő, és 10 góllal vezettünk...

Az első játékrész derekától rendre kilenc-tíz, sőt 17:5-nél tizenkét gól volt a különbség, aztán a szünet után volt a meccsnek egy időszaka, amikor zsinórban három gólt kaptak. 21:16-nál sem érezték úgy, hogy esetleg szorosabb lehet a vége?

Nem, igazából nem is nagyon tudatosult bennünk a pillanatnyi gólkülönbség, mert belülről annyira simának és magabiztosnak tűnt az előny. Picikét csak az zavart meg, hogy a gólvágónk, Radulovics nem játszhatott annyit, amennyit kellett volna, mert a meccs előtti edzésen bedagadt az egyik ujja, ezért a találkozó közben némiképp pihennie is kellett...

Ehhez képest hét gólt szórt, Kulcsár hatszor, Ön pedig ötször volt eredményes... De nem csupán hárman vitték a vállukon a csapatot, hanem úgy tűnt, nagyon egységes a társaság, kedvére variálhatta a csapat pillanatnyi összetételét Kiss Szilárd kapitány. Netán meccs közben már az osztrákok ellen is bevethető figurákat gyakoroltak?

Picikét ez is benne volt, főleg a védekezési módszereket váltogattuk, és szerencsére a támadások befejezésénél a begyakorolt elemek mellett azért néhány rögtönzésre is maradt erőnk és lélekjelenlétünk.

A HÉTVÉGI MŰSOR

Szombat

A- CSOPORT – 17.00: Ukrajna–Csehország; 19.10: Spanyolország–Norvégia. B- CSOPORT – 18.00: Horvátország–Oroszország; 20.00: Szlovénia–Szerbia-Montenegró

Vasárnap

A-CSOPORT – 17.00: Ukrajna–Spanyolország; 19.10: Norvégia–Csehország. B-CSOPORT – 18.00: Oroszország–Szerbia-Montenegró; 20.00: Szlovénia–Horvátország. C-CSOPORT – 18.15: Dánia–Románia; 20.15: Németország–Svédország. D-CSOPORT – 17.00: Franciaország–MAGYARORSZÁG; 19.00: Ausztria–Fehéroroszország. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?