Lemondott Kiss László

Megalázottnak érzi magát, ezért lemondott Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető azután döntött így, hogy szerdán nem tudott beszélni Hosszú Katinkával.

Megalázottnak érzi magát, ezért lemondott Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető azután döntött így, hogy szerdán nem tudott beszélni Hosszú Katinkával. Gyárfás Tamás szerint a magyar úszásnak mindkettejükre szüksége van.

Telefonon közölte döntését Kiss László, a magyar úszóválogatott kapitánya, aki tegnap lemondott tisztségéről. Az elhatározásra az késztette, hogy megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján. „Én jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek, mint amilyenben a médiaeseményen részem volt” – indokolta lépését a szakvezető.

A szerdai sajtótájékoztató végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnok úszó szó nélkül távozott.

„Méltatlan ez az egész – nyilatkozta Kiss. – Mi az, hogy nem tudok beszélni egy versenyzőmmel? Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, s azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián, amelyen én már nem leszek ott, mert lemondok kapitányi tisztemről.”

A szövetséget irányító Gyárfás Tamás szerint a magyar úszósportnak szüksége van Hosszú Katinkára és Kiss Lászlóra is. „Tizenkét perccel ezelőtt hívott fel Kiss László, és közölte, hogy lemond. Őszintén elmondta, hogy előttem már egy emberrel beszélt, az MTI munkatársával, akinek a bejelentést megtette. Arra a kérdésre, hogy miért nem engem hívott először, azt felelte, attól tartott, hogy netán meggyőzöm, márpedig neki ebből elege van. Fájdalmas, keserű volt a hangja” – nyilatkozta Gyárfás Tamás.

A szövetség elnöke Kiss Lászlónak elmondta, nem nyugszik bele a szakember döntésébe, hiszen változatlanul szövetségi kapitánynak, egyszersmind a világ legjobb edzőjének tartja. A 75 éves edzőlegenda 1993 óta vezette a női úszócsapatot, 1999-ben vette át a férfiak irányítását is. Vezetése alatt olimpiai bajnok lett Czene Attila (1996), Egerszegi Krisztina (1988, 1992, 1996), Kovács Ágnes (2000), Gyurta Dániel (2012), Risztov Éva (2012) és három ezüstérmet szerzett Cseh László (2008). Mindannyian világbajnokok, vb-érmesek is lettek mellette.

Gyárfás elmondta, kizárólag a helyzet megoldása foglalkoztatja. „Reggel úgy ébredtem, hogy a vitákból elég, azonnal hívtam is Katinkát, hogy keressük a megoldást, akkor nem értem el. Később számos médium hívott, és éppen az RTL munkatársával beszéltem, amikor láttam a telefonomon, hogy Katinka keres. Azonnal elbúcsúztam a riportertől, de mire átvettem a hívást, az megszakadt. Utána rögtön visszahívtam, de ekkor már nem vette fel a telefont. Változatlanul eltökélt vagyok, hogy összhangba kerüljünk vele. Ezt követően érkezett Kiss László telefonja, ami, mit tagadjam, szíven ütött.”

Az elnök kijelentette: „Immár két embert kell úgymond visszahódítanunk, hívom Katinkát és hívom Kiss Lászlót, mindkettőre szükség van. Tehát nem vagy Katinkára, vagy Kiss Lászlóra, hanem Katinkára és Kiss Lászlóra.” (MTI, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?