Lemondott az orosz súlyemelő-szövetség elnöke

Moszkva |

<p>Lemondott a riói olimpiáról távolmaradni kényszerült orosz súlyemelők szövetségének (FTAR) elnöke, Szergej Szircov. Oroszország Olimpiai Bizottságának (OKR) vezetője, Alekszandr Zsukov szerint logikus lépésről van szó.&nbsp;</p>

Távozásának hírét maga Szergej Szircov tudatta a TASZSZ orosz hírügynökséggel csütörtökön.

"Az ok? Valakinek felelnie kell azért, ami történt" - jelentette ki az egykori világ- és Európa-bajnok, aki közölte azt is, hogy ideiglenesen, a szeptember végén esedékes választásig Makszim Agapitov alelnök viszi tovább az ügyeket.

Az orosz olimpiai bizottság elnöke szerint a vezetőváltás a FTAR élén logikus lépés a doppingbotrány nyomán.

"Súlyemelőink nem indulhattak a riói olimpián, a sportági szövetség el lett tiltva, s ott van a doppingesetek hatalmas száma. Természetes lépés tehát a lemondás..." - reagált Zsukov Szircov távozására. 

"A legfontosabb dolgom most az, hogy pénzt szerezzek a vezetőségválasztó konferenciánk lebonyolítására, mivel pillanatnyilag teljesen üres a szövetségi pénztár" - nyilatkozta Agapitov.

Az orosz súlyemelők egyike sem indulhatott a nyári olimpián, Rio de Janeiróban, miután a sportág nemzetközi szövetsége (IWF) július 29-én eltiltotta a teljes - nyolc ötkarikás kvótát kiharcoló - csapatot a részvételtől a doppingellenes szabályok sorozatos megsértése miatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?